Dispar vongolele…vinovaţi sunt românii

Senza nome-catturato-02Ars01După ce am fost făcuţi “ţigani, violatori, criminali, sălbatici” samd., iată că suntem consideraţi şi distrugători ai mediului, ecosistemului şi cred că în curând vom deveni principalii vinovaţi pentru topirea gheţarilor sau inventarea şi dezvoltarea mafiei italiene. Deocamdată suntem vinovaţi pentru dispariţia vongolei verace, sau arsellei cum spun cei din Sardegna. Într-un articol apărut în “La Nuova Sardegna” se relatează faptul că românii sunt cei care de luni de zile s-au transformat în culegători de vongole şi datorită faptului că le recoltează într-un mod greşit, există un pericol ca pe viitor aceste moluşte să dispară. Totul e pus pe seama românilor. Niciun cuvânt despre proprietarii de restaurante sau localnicii care le cumpără, niciun cuvânt despre lipsa reacţiei pescarilor locali, niciun cuvânt despre forţele locale de carabinieri sau poliţie care ar fi trebuit să ia măsuri din prima clipă. Se specifică foarte clar însă că “ de luni de zile “ românii îşi fac de cap. Putem citi şi o declaraţie a unui biolog marin, a bătrânilor „iogheddadori” care cică observă românii de pe partea cealaltă a malului şi dau din cap neputincioşi sau tot felul de descrieri despre români care mai de care mai colorate. Totul însă ca în povestea cu copilul şi drobul de sare…în cazul ăsta, toţi plâng că dispar vongolele dar nimeni nu ia nicio măsură. Iar totul se întâmplă în Sardegna unde se trăieşte după reguli atipice şi unde localnicii nu permit nimic dacă lor nu li se pare că e normal sau nu au un avantaj.

Vă daţi seama?…nu suntem doar traficanţi de persoane, droguri, arme sau substanţe toxice…am devenit şi traficanţi de vongole…li mortacci loro!!!

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Doamne ferește și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Dispar vongolele…vinovaţi sunt românii

  1. eugenvilcu zice:

    Trebuie sa recunoastem: violul si traficul de vongole sunt vocatii milenare ale romanului, fiind principalele motive pentru care romanii au decis sa cucereasca Dacia – sa ne fure know how-l!Se pare ca au facut-o cu temeinicie, ba chiar au dezvoltat ideea!

  2. Giornalista fetida…

  3. mogomihay zice:

    da…. foarte interesant ce valori ale poporului nostru sunt promovate in lume… este adevarat ca orice padure are shi uscaciunile ei… dar nu trebuie promovate mereu aceste lucruri…. sau chiar daca sunt promovate de altii, trebuie sa le aducem aminte ce contributie „in sens pozitiv”, am avut la dezvoltarea intregii lumi… shi aici ma refer la Henri Coanda, la Nicolae Paulescu (inventatorul insulinei), la Brancusi…. si multi altii care au pus umarul la dezvoltarea nu numai a Romaniei, dar shi a intregii lumi…. pacat ca lucrurile astea se uita…

  4. Angela Gabriella Bercea zice:

    Ce sa stie italienii de azi de Brancusi sau Henri Coanda, nici romanii nu stiu. Adevarul este ca imaginea romanilor din Romania venuti in Italia sa munceazca este o mare strumentalizare politica. Am pasit cu stingul. Asta este!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s