Să mai comenteze careva…

n1404982046_30343098_2096643Aşa cum am mai spus, am pariat pe două persoane pentru alegerile locale: Leontina Ionescu şi Nona Evghenie. Dacă s-ar fi putut paria pe bani, probabil aş fi câştigat şi de-un mic şi-o bere. Satisfacţia a fost cu atât mai mare cu cât unii pulifrici, luaseră în râs acum 2 săptămâni rezultatul Nonei şi mă atacau pe mine ca şi cum nu ştiu ce ar fi avut ei de câştigat. Sunt aceiaşi care au umblat din partid în asociaţie şi iar în alt partid şi iar în altă asociaţie. Nu mă miră că astfel de indivizi nu sunt acceptaţi pe nicăieri, nici măcar să facă comentarii pe bloguri sau forumuri. Mircea Badea le spune la ăştia ciumpalaci…şi are dreptate.
Lăsând fraierii la o parte, aş vrea să mă refer la succesul Nonei Evghenie. Cine doreşte să ştie mai multe despre ea, poate citi un interviu făcut de Miruna Căjvăneanu, pentru Hotnews imediat după aflarea rezultatelor sau un articol al subsemnatului din campania electorală apărut în Gazeta Românească. La Padova, Nona a candidat pe listele PD, şi a obţinut 330 de voturi ceea ce a clasat-o pe locul 14 din 16 locuri obţinute de PD în consiliul local. Primar a fost reales Flavio Zanonato (în foto alaturi de Nona), la al doilea mandat, cu un procent de 52,10% . E un succes deosebit, ţinând seama că a fost obţinut într-un oraş atât de mare, dar absolut meritat. Nona Evghenie a avut echipă de campanie activă din luna ianuarie, formată din 18 persoane, dintre care 3 permanente. Şi-a închiriat un camper, şi-a făcut un site de campanie şi a muncit la modul cel mai serios. Demn de remarcat că nu a avut absolut niciun ajutor din partea politicii româneşti, deşi e ştiut faptul că s-a implicat serios în campania de anul trecut pentru PSD, mai bine spus pentru Marian Mocanu, candidat la funcţia de senator. Am scris şi pe alte intervenţii din acest blog de ideea foarte bună pe care a avut-o Nona de a infiinţa circolo „Nicolae Iorga” în cadrul PD. În fine , multă muncă, dăruire, ambiţie, profesionalism şi nu în ultimul rând bani cheltuiţi (circa 15000 de euro!) că rezultate doar pe vrăjeli trebuie să înţelegem că e aproape imposibil.
Felicitări Nona şi să fie într-un ceas bun!!!

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Chestii serioase și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Să mai comenteze careva…

 1. Giancarlo Germani zice:

  Complimenti a Nona.Mi sembra che la strada indicata da questa candidatura come da quella di Leontina a Marcellina,non a caso si tratta di due cittadine italiane con anni di residenza in Italia e che sono state votate anche da italiani,sia quella di entrare nei partiti italiani in maniera stabile e definitiva.
  Parliamo orami di due consigliere comunali del PD che rispondono quindi al Loro partito.
  Può essere la strada giusta perchè pensare di fare una politica per una comunità che non esiste probabilmente è un errore,anche noi stiamo riflettendo se non sia il caso di imboccare la stessa strada che però per noi vede vincenti i partiti italiani.Ma se la realtà è questa….

 2. Eugen Vilcu zice:

  Andi,ai castigat pariul si ma bucur!Felicitari celor doua romance;se vede ca totusi seriozitatea si munca sunt apreciate la justa lor valoare.
  @ Mr. Germani E evident ca pentru dvs. comunitatea romaneasca reprezita doar o sursa de voturi:cum nu ati avut succes o declarati „inexistenta”…Acelasi lucru s-ar fi intamplat si in caz cotrar.Parerea mea!

 3. Giancarlo Germani zice:

  Noi come Pir siamo soddisfatti di quello che abbiamo fatto,abbiamo eletto un consigliere ed abbiamo preso molti più voti della prima volta avendo partecipato in qualche modo anche al voto europeo.
  Ma o si festeggia l’elezione di italo romeni in partiti italiani come mi pare si faccia o si cerca di costruire un partito italo-romeno come stiamo cercando di fare noi.
  Se tutti tendono e preferisconbo la prima soluzione non possiamo che prenderne atto,magari tra qualche anno molti se ne pentiranno ma non è che possiamo tirare il carretto da soli.
  Un Partito italo-romeno ora c’è ed è il PIR,piaccia o non piaccia,se si preferisce entrae direttamente nei partiti italiani piuttosto che dare forza ad una organizzazione che nasce dalla comunità è che è romena al 90 per cento non possiamo che constatare questo stato di fatto.

 4. 1. Pentru PIR este un semnal de alarma, deoarece se constata ca romanii prefera PD si nu PDL ! Se vede ca alianta cu Lega Nord si cu cei ce ne arunca cu … noroi, nu poarta beneficii.
  2. PIR inseamna Partidul Italo-Roman ?
  3. S-ar putea ca Programul unui „subiect unic” al romanilor sa placa si Leontinei si Nonei, ca sa nu mai spun de PD.
  4. Romanii cu cetatenie italiana, o au si pe cea „de baza”, deci au DREPTUL de a participa si la viata politica din si pentru Patrie, deci se exagereaza cand se „atribuie unilateralitate”; suntem un caz special! Bineinteles ca sunt si cei care nu mai vor sa stie de Patrie, dar sunt exceptii de la regula. Noi romanii avem rude, interese, poate si viitor in tara noastra, mai ales dupa cum suntem tratati aici !?
  5.

 5. Andi Radiu zice:

  Giancarlo…e artificial creata ideea ca de fapt cele doua romance care au castigat sunt italo-romance si mai ales ca nu merita din punctul asta de vedere sa fie considerate o adevarata victorie…sunt romance 100%…ar fi multe de spus si de discutat dar cu siguranta ar iesi scantei si asta e ultimul lucru pe care il doresc.

 6. Ana zice:

  Păi să iasă scântei, dar din polemică de idei! 🙂

 7. Giancarlo Germani zice:

  Andy la doppia cittadinanza che hanno entrambe non è artificiale così come il fatto che entrambe hanno giustamente preso il voto anche dagli italiani.
  Ti ricordo che a Marcellina c’è stata una scissione del PDl locale perchè era stata candidata la romena romena Simona Noru.
  Questi sono fatti come è un fatto che Nona non lascerebbe mai il PD per entrare in un partito della comunità perchè ha fatto una scelta ben precisa.
  Non dico che la scelta di Leontina è di Nona sia sbagliata,anzi noi la stiamo valutran do con attenzione anche perchè siamo stufi dei nazionbalisti romeni che danno addosso all’unica realtà veramente italo-romena che è il PIR per enfatizzare l’assimiliazione di cittadini romeni nei partiti italiani.Sarebbe un argomento serio di confronto ma vedo che si preferisce nascondersi dietro un dito: viva le consigliere romene elette che però è bene saperlo rispondono al PD non alla comunità romena,sempre se non vogliamo prenderci in giro

 8. Felicitarile mele Leontinei Ionescu şi Nonei Evghenie. Sunt convinsa ca-si vor da tot interesul si vor realiza lucruri importante pentru comunitatea romaneasca din Marcellina si respectiv Padova. Ma bucur si pentru Andi: instinctul tau nu te inseala… 😉

 9. G.Germani:

  „Questi sono fatti come è un fatto che Nona non lascerebbe mai il PD per entrare in un partito della comunità perchè ha fatto una scelta ben precisa”

  Nona:

  „Anul trecut ai susţinut candidaţii PSD la alegerile parlamentare, fiind chiar observator la urne, în noiembrie. Care este raportul tău cu politicienii din ţară? «~n timpul campaniei mele electorale, am încercat să ajung la liderii PSD, dar nu mi s-a răspuns la telefon sau email. E adevărat, nu am insistat şi nici nu aveam emailul personal al lui Mircea Geaonă, deci am renunţat. Dar în calitatea mea de membru în consiliul executiv regional din PD italian, voi face parte dintr-o comisie care va coordona şi relaţiile cu partidele din Europa de Est, deci şi cu PSD.»”

  Deci una nu exclude alta!

 10. G.Germani:
  ,,, viva le consigliere romene elette che però è bene saperlo rispondono al PD non alla comunità romena,sempre se non vogliamo prenderci in giro,,,

  Din PD se poate iesi, roman se ramane pe vecie!
  Din declaratia Nonei rezulta ca s-a candidat PENTRU romani, intr-un partid unde a fost BINE PRIMITA!

 11. eugenvilcu zice:

  Totusi nu am inteles relatia asta: PIR = comunitatea romaneasca…?Da’ poate-s mai incet la matematici,mai stii!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s