Partidul „capului de mort” a intrat şi-n Italia

piratiProbabil mulţi au auzit despre Partidul Piraţilor din Suedia şi despre succesul neaşteptat pe care l-a avut la alegerile europarlamentare. Cu 7,1% din voturi, Partidul Piraţilor şi-a făcut intrarea în Parlamentul European, obiectivul său fiind legalizarea schimburilor de fişiere pe internet, recomandându-se în acelaşi timp ca un apărător al tuturor drepturilor cetăţenilor. Acest partid s-a născut pe internet, funcţionează pe internet şi totodată adună voturi prin intermediul…internetului. Partidul cu steagul cu cap de mort cu oase încrucişate a atras o  mulţime  de tineri internauţi de toate categoriile, nivel de studii, meserii sau ocupaţii.

Eu nu vreau să fac propagandă acestui partid ci să arăt că se pot obţine rezultate politice şi prin intermediul internetului sau cu o formaţiune virtuală… acolo unde există motive întemeiate de susţinut, evident. Îmi amintesc că acum doi ani, la propunerea lui Dumitru Ilinca, postată pe forumul realitatea, s-ar fi putut naşte un partid virtual al românilor din Italia…dar atunci, ca şi în urmă cu un an, propunerea a fost luată în râs de „concurenţa” pământeană, fără argumente solide ci mai mult bazate pe „miştocăreală”. Chiar şi dacă ar fi adunat 100 de voturi, pentru a fi îndreptate într-un singur sens, şi tot s-ar fi putut numi un succes. „Teoreticienii” au combătut la acel moment ideea declarând-o în toate felurile, mai comprimat spus „ridicolă”…eu aş spune că mai degrabă sunt ridicole rezultatele pe care le-a avut comunitatea românească din Italia la ultimele alegeri (cu cele 2+2 excepţii care întăresc regula).

Iată că publicaţia „Corriere della sera” anunţă debarcarea Partidului Piraţilor în Italia, unde e ştiut că folosirea internetului raportat la numărul de locuitori e printre cea mai scăzută din Europa. Dar nu a „debarcat” la Milano înainte de alegeri, când ar fi trebuit apărate nişte principii sau persoane, ci abia după ce s-a ales primul europarlamentar „cu cap de mort”…asta că tot vorbeam despre stereotipul italian într-o postare. Iar dacă se elimină tratatul de la Lisabona, va exista un al doilea loc destinat PP, ocupat de o „puştoaică” de 21 de ani.

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Certitudini și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Partidul „capului de mort” a intrat şi-n Italia

 1. Si Piratii au fost o „Miscare” inainte de a deveni „Partid”. Desi scopul lor este mult mai „frivol”, au avut o mare priza, pentru ca este primul „venit” si pentru ca se adresa unui „public numeros”. „Modestamente” ideea am preluat-o si eu, cu un scop mult mai „serios”, dar succesul, chiar si in conditiile in care „ho messo le mani avanti”, intarzie sa apara. Eu cateva „cartuse” mai am inca, pentru ca ideea poate sa decoleze, daca nu aici, macar „in alta parte”. Bine ar fi fost sa „decoleze” aici, pentru mai multe motive, pe care „initiatii” le cunosc deja. Ideea asteapta inca sa fie „difuzata” in conditii avantajoase pentru „difuzori”! Trebuie numai putin curaj; cat despre critici, va pot garanta ca se pot amuti usor!

 2. Giancarlo Germani zice:

  Anty,l’idea non andò perchè come ben sappiamo tuttti la gente non partecipa,ha altro per la testa,non perchè ci sono i cattivoni che fanno fallire i partiti virtuali,i forum della comunità virtuali,etc.etc.quando la smetterai di essere Anty qualcuno forse vedrai le cose con spirito differente e più obiettivo e costruttivo.

 3. Andi Radiu zice:

  Giancarlo, te asigur ca ceea ce am scris nu era cu trimitere la PIR sau la vreun membru…ci pur si simplu pentru noi toti care iata, am fi putut fi membrii ai unui asemenea partid virtual cu scopul declarat de a fi mai eficienti din punct de vedere electoral…voi v-ati dat interesul, ati participat la alegeri, ati fost in prim planul politicii comunitare…tocmai de aceea nu mi-as permite sa scort in evidenta o „insuficienta”, punandu-va pe voi tapi ispasitori.

 4. De ce privesc toti inapoi? Motive de satisfactie in acea „zona” nu prea sunt, asa ca hai sa privim „inainte”, pentru ca INCA nu este prea tarziu!
  Cert este ca cine ar trebui (de aici si musca pe caciula!), nu se „aplica” pentru realizarea unui proiect, care nu dauneaza nimanui; ba dimpotriva!

 5. givan zice:

  ,,, m-ai speriat ,,, credeam ca ai postat fotografia lui basescu ,,,pe urma am citit textul 😉 ,,,
  🙂 🙂 🙂 ce-i drept e usor de facut confuzie!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s