Nicolae Guţă adună 3000 de „voturi” dintr-o suflare…adică circa 100000 euro

nicolae gutaMoaaaamă, au fost unii români din Italia care au obţinut chiar şi 360 de voturi la alegerile locale. Asta însă după luni de campanie, telefoane, mailuri, cine, întâlniri, timp enorm pierdut, zâmbete false, duminici sacrificate, nervi, înjurături sau concesii de toate tipurile făcute. O muncă enormă pentru unii, care în final nu a avut ca rezultat decât două posturi de consilier deja confirmate şi alte două în aşteptare. Pe de altă parte, doar cuvântul “manele” a reuşit la Canicatti, în Sicilia, să adune până sâmbăta trecută, (atenţie!!!) peste 3000 de voturi, adică peste 3000 de bilete vândute cu preţurile între 20 şi 40 de euro. Gazeta Românească, prin intermediul ziaristei Crina Suceveanu a investigat cazul preotului Pavel Matyas, care lucid şi responsabil a cerut autorităţilor locale din Canicatti şi enoriaşilor de la biserica pe care o păstoreşte, să boicoteze prezenţa la concertul lui Guţă…şi asta din responsabilitate pentru comunitate şi credinţă . Câţi ar fi avut curajul să protesteze la un asemenea “eveniment”?…pentru mulţi e ca şi cum ţi-ai tăia craca de sub picioare sau ca şi cum ai fii antimodă. Exact ca în cazul refuzului de a participa la un grătar cu mici şi bere. Rişti efectiv de a fi marginalizat şi exclus din “lumea bună” a comunităţii. Felicitări părintelui Pavel! Iată şi o parte din declaraţia dată în exclusivitatre pentru Gazeta Românească, ziaristei Crina Suceveanu…restul articolului, pe site sau în ziar

113Da, este adevărat că am comunicat enoriaşilor mei să nu meargă la concertul lui Nicolae Guţă; motivul este simplu: suntem în Postul Apostolilor Petru şi Pavel, mi-am f ăcut datoria ca preot mai întâi. În perioada posturilor ne rugăm, ne curăţim sufleteşte şi trupeşte. Ne pregătim să întâmpinăm sărbătoarea aşa cum se cuvine. Nu am nimic cu Nicolae Guţă sau cu ce face el. Eu am atras atenţia asupra siguranţei publice din Canicattì, fiindcă dacă nu se iau măsuri vor exista incidente neplăcute. La Canicattì acum cinci ani erau 6.000 de români, acum sunt doar două mii; şi dacă afişele cu acest spectacol s-au pus în Agrigento, în Palermo, în Catania, la Gela, afişe care au şi patronatul Provinciei Agrigento şi al Primăriei din Canicatti, sunt îngrozit; pe stadionul abia renovat încap 4.000 de persoane, organizatorii privaţi fiind motivaţi economic, un bilet costând între 20 şi 40 de euro. Omul prevenit este salvat! Noi românii din Canicattì râmânem după aceea cu pata. Am aflat de la credincioşi că s-au vândut în jur de 3.000 de bilete. Sunt mâhnit că anul trecut, când am solicitat sprijinul Primăriei pentru aducerea unor ansambluri folclorice, nu s-au găsit fonduri. Cum să promovăm cultura românească? Ce să arătăm italienilor?”

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Doamne ferește și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Nicolae Guţă adună 3000 de „voturi” dintr-o suflare…adică circa 100000 euro

 1. Eugen Vilcu zice:

  Daca ar fi un campionat „antimanele” probabil m-as situa printre castigatori…Si totusi nu trebuie sa uitam ca, estimez eu, mai mult de jumatate dintre conationalii nostri sunt „fani” Guta,Salam si alte oratenii.Democratic vorbind…sunt minoritar!
  Intrand pe acest blog majoritatea covarsitoare a platitorilor de bilet la tigania ce se va intampla pun pariu ca nu ar intelege dar mai ales NU AR VREA SA INTELEAGA nimic,asta fara doar si poate fiindca nu ar fi im mediul lor.Probabil postatiile ar fi categorisite ca fiind ale „unora care se dau destepti da-s fraieri”.
  Aici este marea problema,a politicii,a mediului asociativ si a jurnalistilor: discrepanta culturala si chiar lingvistica enorma,faptul ca nu exista un punct de plecare comun.Si daca ne gandim bine,”ceilalti” nu prea au sanse de a rezolva aceasta problema.Deci?!
  Cat despre lautarul respectiv,daca „s-ar candida” la administrative in peninsula foarte probabil as fi silit sa-mi scot palaria si sa emigrez in Papua Noua Guinee.

 2. Eugen Vilcu zice:

  » 2009-06-16 17:01
  Si candida al Parlamento Europeo, arrestato romeno ricercato
  Aveva trasferito residenza a Baveno. Condannato nel suo Paese
  (ANSA) – VERBANIA, 16 GIU – Agenti della Digos di Verbania, hanno arrestato un cittadino romeno di 42 anni, in esecuzione di un mandato emesso dal Tribunale di Bucarest. Aveva trasferito la sua residenza a Baveno per iscriversi nelle liste elettorali del Parlamento Europeo. E’ risultato che l’uomo era colpito dal provvedimento, in quanto condannato a 5 anni di reclusione per un reato di tentata corruzione compiuto nel suo paese.(ANSA).
  Avem si „publicitate”

 3. Am impresia ca Proiectul meu trebuie sa-l publicizez NUMAI cu oameni de acest fel.:(
  Poate o sa aiba succes, tinand cont de cifre.

 4. alina zice:

  pt eugen vilcu fraiere nu mai vb tiganii de rau mai informeaza-te si tu cat de destepti sunt tiganii cauta cel mai mare pictor al vaticanului si vezi ce etnie are mai cauta si despre anton pann sau stefan banica johny raducanu si dupa aia sa vb fraiere frustratule nu stiu cum te suporta femeia ta dak vrei sa imi reprosezi ceva scrie pe alina_dulce57

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s