Familie cu succes în politică

mihaela raicaIată că după multe rezultate neplăcute, unul în aşteptare(Nona Evghenie la Padova) şi doar unul bun (Leontina Ionescu), o altă româncă se pregăteşte să ne încânte electoral. E vorba despre Mihaela Raica, soţia lui Gheorghe Raica, preşedintele Partidului European al Românilor (PER). Trebuie să precizez că Gheorghe Raica a fost primul consilier român la Alessandria nu în consiliul local ce-i drept, dar ales şi el la rândul lui prin vot democratic, adevărat. Contestat de foarte mulţi pentru inactivitate, pentru faptul că a candidat pe listele Lega Nord sau pentru înclinarea către PD-L din România, Gigi se vede că şi-a văzut de treabă nestingherit şi iată, a fost în stare să adune 133 de voturi pentru soţia lui. Nu-i uşor într-o localitatea din nordul Italiei (Novi Ligure)unde concepţiile despre străini sunt aşa cum le ştim cu toţii. Se vede că politica în familia Raica merge foarte bine. Nu este deloc de ignorat faptul că Mihaela Raica a obţinut 133 de voturi clasându-se pe locul 11 din totalul candidaţilor şi pe locul 4 , la o diferenţă de doar două voturi de locurile 2 şi 3, cu câte 135 de voturi, pe lista (atenţie!) PDL (Popolo della Liberta). Cu alte cuvinte, PER-ul lui Gheorghe Raica e pe punctul de a avea un consilier în toată regula, ales prin vot. Ce-i drept, Gigi şi-a făcut un “mic imperiu” românesc la Alessandria şi împrejurimi. Toată lumea îl cunoaşte ca săritor, ajută pe toţi, îi adună pe români la spectacole, festivaluri sau sărbători şi nu apelează la presă decât dacă i se cere. Eu recunosc sincer că nu ştiam despre candidatura soţiei sale. Pentru a fi sigură , Mihaela Raica trebuie să aştepte însă, încă două săptămâni când se va definitiva formula finală a consiliului local şi primarul de la Novi Ligure. Are şanse foarte mari…să fie într-un ceas bun!!!

Aici puteţi citi toate rezultatele de la Novi Ligure şi confirmarea că Mihaela Raica a fost a unsprezecea pe lista de candidaţi …chiar şi presa locală recunoaşte că rezultatul româncei e impresionant!!!

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Chestii serioase și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Familie cu succes în politică

 1. Faptul de a reprezenta comunitatea intr-un consiliu local, poate fi privit ca un fapt pozitiv (mai bine decat nimic!). Ceea ce nu inteleg eu este „lipirea” cu Lega, daca este adevarat. Atunci devine o alta forma de mazochism politic. Vina nu este a lor, ci a celor care nu vor o „voce unica” a Comunitatii. Astazi votul romanilor este manipulat de „smecheri” care au interesele reale ale Comunitatii pe ultimul loc.

 2. @Giovanni: ce sa-ti spun…parca smecheri nu sunt si in PD, PDL, UDC etc. Sunt toti o apa si un pamant cand e vorba de voturi. Politica de culoare o vedeti doar voi, caci politicienii vad totul intr-o singura culoare. parerea mea…

  @Andi: nu e GIGI, este GOGU! 🙂

 3. @ Irina: si eu sustin acelasi lucru; tocmai de aceea cred ca trebuie sa ne unim si sa „mergem” toti intr-o parte, ca sa putem demonstra forta numerica. Bineinteles nu gratis! Si nu pe bani, ci pe „drepturi”!

 4. Alina Harja zice:

  Ups…
  Oare o fi asta modul???

  http://www.agenfax.it/content/view/23875/1/

  Mmmm… asa succes, nu multumesc!!!

  Ciudat e ca am mai auzit asa ceva si acum 2 ani si tot in acea zona… O fi o coincidenta???

 5. @Gogu: multumesc comunitàti romànesti pentru sustinerea si increderea acordatà si prietenilor italieni care au votat Raica.Prin voturile obtinute Maria Mihaela Raica este prima din mai multe puncte de vedere:
  -prima doamnà care a obtinut cele mai multe voturi dintre femeile care au candidat;
  -primul cetàtean comunitar care va intra in consiliul local;
  -desi fiind la prima candidaturà, cu cele 133 voturi obtinute Mihaela Raica sa clasat inaintea unor consilieri care activeazà in politicà de 10 -15 ani.

  Rezultatul obtinut ne demonstreazà cà atunci cànd romànii sunt uniti , orice obiectiv poate fi atins.

  Partidul European al Romànilor sustine candidatii romàni la alegerile din Italia si lucreazà pentru a crea servicii eficiente pentru cetàteni.

 6. @ Gogu: Felicitari pentru succesul d-voastra!
  Ce as dori sa stiu pentru cultura mea generala, este raportul d-voastra cu Lega Nord. Multumesc!

 7. Eugen Vilcu zice:

  @Alina Harja Stai putin ca nu s-a dovedit nimic!I-a dus cu Dacia la vot?Nu!Avea numere romanesti?Nici atat!Iar chestia cu „taiatul de pe lista” a celor ce votasera deja are o explicatie simpla:se „lucra pentru a crea servicii eficiente pentru cetateni”.Cat sunt de eficiente este evident din moment ce daca acum doi ani nu s-au obtinut rezultate,astazi avem „prima doamna care a obtinut cele mai multe voturi dintre femei”.
  Eu as propune s-o transformam in brand national…eventual sa adaugam si varianta „micii si berea” adaptata climei mediteraneene si sa le-o vindem la italieni:mama!va dati seama ce chermeze electorale cu pizza si vin alb ar iesi de alegeri?!

 8. alinaharja zice:

  Exista niste legi in Italia legate de campania electorala si corect ar fi sa fie respectate.
  „Modelul romanesc” se aplica in Romania daca legea nu interzice acest lucru. In Italia este interzis.
  Daca se dovedeste ca acest episod este adevarat atunci inseamna ca „reprezentantii” nostri ne fac mai degraba de ras decat onoare.

  La legge che disciplina la campagna elettorale è la numero 212 del 4 aprile 1956. Ecco le norme, laddove l’articolo nove, l’ultimo, è quello che regola il silenzio elettorale.

  Art. 9
  1. Nel giorno precedente ed in quelli stabiliti per le elezioni sono vietati i comizi, le riunioni di propaganda elettorale diretta o indiretta, in luoghi pubblici o aperti al pubblico, la nuova affissione di stampati, giornali
  murali o altri e manifesti di propaganda.
  2. Nei giorni destinati alla votazione altresì è vietata ogni forma di propaganda elettorale entro il raggio di 200 metri dall’ingresso delle sezioni elettorali.

  Transportarea electorilor la sectia de votare de catre candidat sau staff-ul sau este PROPAGANDA ELECTORALA INDIRECTA si evident pedepsita de lege.
  Nu numai, dar daca ceea ce se afirma in articol este adevarat, atunci este o incalcare a articolului 48 a Contitutiei Republicii Italiene.

  Dupa cum spuneam: nu, multumesc.

  In plus plangerea este facuta de primarie si nu de un oarecare candidat.

 9. alinaharja zice:

  „taiatul de pe lista” nu este un serviciu oferit cetateanului, ci o constrangere.
  Orice cetatean trebuie sa fie LIBER sa-si exprime sau nu dreptul sau de vot.
  Obligandu-l prin orice forma (presiune psihologica, economica, de orice tip) este o incalcare a acestui principiu si, cel putin in Italia, este ILEGAL.

 10. @ Eugen : De acord!

 11. Deci, daca transportatorul nu era din „staff” si s-a oprit la mai mult de 200 m, totul este OK. Cat timp nu se plange nimeni ca ar fi fost constrans, nu vad problema! Taiatul de pe lista trebuie demonstrat, si mi se pare ca este cam tarziu. Unul poate taia si frunze la caini, daramite presupuse liste! Primaria este nemultumita ca romanii voteaza!!! Cum politia a fost sezizata, daca nu s-au luat masuri pe loc, inseamna ca totul era OK. Daca ma apuc si eu sa scriu ce se intampla la italieni, o sa vedeti ca nu suntem decat niste mielusei, … dar nu sunt verzele mele!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s