Avem în sfârşit primul consilier

LEONTINAToată lumea se interesează de EBA, Vadim şi Becali…deşi majoritatea românilor n-au votat, în schimb stau ca ţaţele pe net sau Tv să afle cine a ieşit…şi bineînţeles că fac tot felul de comentarii şi bârfe. S-a acordat un spaţiu imens acestor alegeri europarlamentare dar aproape nimeni nu a monitorizat candidaturile românilor la alegerile locale din Italia, pe care eu le consider de departe mult mai importante pentru comunitatea românească din peninsulă decât europarlamentarii din România sau Italia. Şi în tonul ăsta vreau să anunţ (cu emoţie, recunosc) că românii din Italia se pot mândri cu prima consilieră aleasă prin vot democratic, nu prin „uşa din spate”, la o primărie din Italia. Ea se numeşte Leontina Ionescu şi a câştigat un loc în primăria Marcellinei, o localitate din apropierea Romei. A obţinut 159 de voturi (după primele date pe care le-am obţinut…sper să nu greşesc), fiind pe locul 6 în ordinea numărului de voturi obţinut. Primar a ieşit cel de pe lista pe care a participat Leontina Ionescu, doctorul Ricci. Mă simt onorat să fac acest anunţ mai ales că am scris despre doamna Ionescu, pentru Gazeta Românească, (puteţi citi aici) ea fiind una din cele două românce pe care am pariat la aceste alegeri…cealaltă e Nona Evghenie despre care încă nu am niciun rezultat.

Aşadar, avem prima româncă din Italia care a câştigat un loc în primăria unei localităţi, repet, prin vot democratic, nu prin desemnări, lobbyuri sau alte vrăjeli. Felicitări Leontinei…de-acum la treabă!!! (voi veni cu alte completări mâine).

Un articol mai vechi  puteţi citi şi aici

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Avem în sfârşit primul consilier

 1. Daniel Grigoriu zice:

  Multumesc din tota inima celor care au fost alaturi de noi si in primul rànd pentru diplomatia domnului senator Badea care dupa 15min de la aflarea rezultatelor ia felicitat pe noii alesi in consiliul comunal Marcellina(RM), ma refer la Leontina Ionescu si la noul primar Dott. Alfredo Ricci.
  Felicitari din tot sufletul tuturor romànilor care au crezut si inca mai cred ca numai noi insine ne putem scrie istoria si uneori cu putin curaj si incredere in bunul Dumnezeu ne putem schimba destinul.
  Traiasca ROMANIA si multumim Italia.
  -va voi scrie càteva cuvinte care le port mereu in suflet:
  Oriunde poti avea o casa,
  dar Patrie numai acasa.

 2. Emilia zice:

  Felicitari di inima dnei Leontina! Bunul Dumnezeu ii va calauzi pasii in noua functie pe care cu orgoliu de roman o va purta inainte.
  Traiasca Romania! Vivva l’Italia! Doua tari dar o singura inima, o inima in care iubirea invinge ura, o inima de romàn cu sange de roman.

 3. Nadia Bobar zice:

  Felicitari si din partea mea! Sa fie intr-un ceas bun!!

 4. diana zice:

  Felicitari si multe realizari!

 5. costel zice:

  Mă bucură că cineva a ajuns fără miş-marşuri să fie ales prin vot…100 şi ceva de voturi nu sunt multe dar confirmă teoria că se poate.Din motive pe care nu am chef să le discut acum îmi place alegerea unora de a candida din partea unor partide italiene ,după mine această alegere , fiind unicul mod de a ieşi de sub sectarismul politic alla rumena promovat în procente apropiate de 100%.

 6. Angela zice:

  felicitari din inima ,stimata doamna!

 7. Eugen Vilcu zice:

  Uite ca alegerile astea mai aduc si cate-o veste buna:felicitari doamnei Leontina!

 8. La viitorul Forum al romanilor, trebuisc invitate Doamnele consiliere, sa ne explice cum se procedeaza!

 9. CARACUDA GEORGETA zice:

  Bună ziua Doamnă Leontina Ionescu.

  Mă bucur nespus de mult pentru aprecierea muncii si calităţiilor dumneavoastră s-au concretizat în numirea de consilier.Şi mai mult m-aş bucura dacă Leontina care mi-a fost colegă de clasă,un an greu pentru colega mea purta doliu după sora ei (Liceul Sportiv 35, Bucureşti,Piaţa Dorobanţi)a-ţi dumneavoastră.Vă rog să-mi iertaţi indrăzneala dar am fost frapată de fizionomia fetei care-mi pare foarte cunoscută.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s