Ca nuca-n perete

Iată şi datele promise, despre numărul românilor (atenţie!) care s-au înscris pe liste pentru a vota în Italia sau în toată Europa. Mie nu mi-a venit să cred în prima fază…am spus imediat că ceva nu-i în regulă sau că e o “măgărie” la mijloc. Cu toate astea, datele de mai jos sunt oficiale, publicate de către Autoritatea Electorală Permanentă în urma rapoartelor venite din toate ţările Uniunii Europene.

avatar10vm8Mai e cazul să spun că e o lecţie dată politicienilor români? Mai e cazul să spun că oricum nu se va oftica nimeni pentru că bătaia peştelui e-n ţară? Mai e cazul să spun că numerele de mai jos sunt palme date peste faţa parlamentarilor diasporei?. Sau demonstrează că nu suntem nişte “căpşunari” în ochii României…sau nişte ţigani în ochii Italiei? Aş comenta până dimineaţă despre subiectul ăsta dar datele de jos vorbesc de la sine.

…oricum, e “de porc” (vorba lu’ Badea) că niciun candidat român la europarlamentare nu s-a deplasat În Italia să mai spună vreo două vrăjeli…şi-au dat seama, de fapt, că ar fi penibili!!!

044Comunicat de presă

La alegerile pentru Parlamentul European (PE) din perioada 4-7 iunie a.c. un număr de 89.373 de cetăţeni români din 24 de state membre ale Uniunii Europene (UE) şi-au exprimat intenţia de a vota în statul unde îşi au domiciliul/reşedinţa. În conformitate cu art. 13 al Directivei nr. 93/109/CE cetăţenii statelor membre ale UE, domiciliaţi în alte state membre ale Uniunii decât în statul a cărei cetăţenie o deţin, au dreptul să voteze la alegerile pentru PE în statul de domiciliu/reşedinţă . În acest caz, cetăţenii se pot înscrie pe listele electorale din statul de reşedinţă . Aceştia sunt notificaţi autorităţilor electorale din statul a cărei cetăţenie o deţin pentru a fi radiaţi din listele electorale. Astfel, până la data 29.05.2009, Autoritatea Electorală Permanentă a primit de la autorităţile electorale similare din statele membre ale UE informaţii cu privire cu cetăţenii români care şi-au exprimat intenţia de a vota în statul unde îşi au domiciliul/reşedinţa. Potrivit dispoziţiilor cu art. 11 alin. (3) din Legea 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerile pentru Parlamentul European, aceste informaţii au fost transmise Centrului Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor. Situaţia cetăţenilor români înscriţi în listele electorale din alte state membre ale UE la alegerile pentru PE se prezint ã astfel:

1. Austria (AT) 592 2. Belgia (BE) 729 3. Bulgaria (BG) 3 4. Rep. Cehă (CZ) 1 5. Cipru (CY) 836 6. Danemarca (DE) 133 7. Estonia (EE) 3 8. Finlanda (FI) 41 9. Franţa (FR) 708 10. Germania (DE) 1.414 11. Grecia (GR) 188 12. Irlanda (IE) 64 13. Italia (IT) 28.467 14. Letonia (LV) 1 15. Lituania (LT) 3 16. Malta (MT) 35 17. Marea Britanie (GB) 3.555 18. Olanda (NL) 353 19. Polonia (PL) 2 20. Portugalia (PT) 212 21. Slovenia (SI) 5 22. Spania (ES) 49.317 23. Suedia (SE) 288 24. Ungaria (HU) 2.423 TOTAL 89.373

sunt curios câţi vor vota pentru candidaţii la europarlamentare din România. În anul 2007, în Italia, au participat la vot tot pentru europarlamentare, doar 2.150 de români, iar în 2008 numărul acestora a crescut puţin,  3.809 de votanţi. O diferenţă enormă…eu mi-aş da demisia în locul deputatului Brînză, 50000 de romani din Spania au ales să voteze pentru spanioli iar alţii aproape 30000 pentru italieni, 90000 din toată Europa puteau vota pentru România. Pentru mine e incredibil şi totodată un semn că politicienii români pot fi penalizaţi…păcat că nu se prind de ei chestiile astea!…ba da, ca nuca-n perete!

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Doamne ferește și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Ca nuca-n perete

 1. Dutu Mihai zice:

  Boh, eu încă mai am unele suspiciuni. Suspiciuni care se pot întări sau risipi la finalul alegerilor. Într-adevăr m-aş bucura nespus de mult ca datele să fie reale şi participarea la vot în Italia să fie măcar aproape de numărul înscrişilor.
  Andi, i se fâlfâie lui Brânză. A ieşit omul deputat? A ieşit. La următorul mandat îl vom regăsi din nou pe liste, poate din partea altui partid dar nu scăpăm de el/ei.

 2. Eugen Vilcu zice:

  O explicatie ar fi:e mai nasol cu trimisu’ berii si al micilor ca-i caldura mare monsericule…Apropo,oare tentativa politicianului de a „cumpara” votul in aceasta maniera nu ar putea fi categorisita ca „imoralitate”?

 3. Eu sunt una dintre cei 89.373….deci pe mine sa nu ma mai deranjeze nici un mamaligar…:-)

 4. Responsabilitatea pentru aceasta situatie, este a tuturor, inclusiv a Diasporei. Aceasta este formata din persoane cu „responsabilitati” si cele cu „responsabilitate limitata” de lipsa unui Blog, al unui Forum, a unui computer,etc.
  Deci, sa ne dam de lucru, toti cei ce nu suntem in aceasta situatie, pentru a intra in „normalitate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s