E bine sau rău?

Am avut de-atâtea ori discuţii în contradictoriu cu membrii PIR (Partidul Identitatea Românească) dar de fiecare dată furtuna se potolea şi se restabilea calmul. De mult timp nu ne mai supărăm unii pe alţii, pentru simplul fapt că avem convingerea că nu ne suntem duşmani sau avem intenţii negative. Tocmai de aceea îmi permit fără suspiciunea că sunt din nou înţeles greşit, să postez un articol din „L’Unita”. Cam ce senzaţie însă îţi poate da un asemenea material?…mai ales că în finalul, autorul trage urmatoarea concluzie :

„Il PIR da poco mastica la politica italiana. Quantomeno ha imparato l’arte del trasformisto”

IMG_0001Unii spun că prin ceea ce fac strică imaginea românilor, nereferindu-se la infractorii de drept comun ci la faptul că, aşa cum am mai scris şi aici, românii umblă cu fundul în mai multe luntre şi nu pot prezenta încredere. Alţii spun că singura ideologie a partidului e îndreptată spre binele comunităţii iar oscilarea între dreapta şi stânga politicii italiene nu reprezintă o pată ci mai degrabă efortul de a intra „pe uşa din faţă” în politica din peninsulă…las libertatea fiecaruia să comenteze acest articol…evident că am şi eu o părere.

*Giancarlo a publicat deja pe siteul partidului, un drept la replică, pe care îl postez şi eu aici:

Egr.Sig.Tecce,

in relazione al Suo articolo odierno che ha avuto la bontà di dedicarci, nel ringraziarLa per l’attenzione Le specifico quanto segue:

il Partito dei Romeni d’Italia è stato sin dalle sue origini (novembre 2006) alleato con l’UDEUR e nonostante ciò il 3 ottobre del 2007 manifestammo contro l’allora Sindaco di Roma Veltroni per le sue dichiarazioni contro la comunità romena all’indomani del caso Mailat.
Il trasformismo come Lei lo chiama, lo abbiamo imparato da Veltroni che da Sindaco ci è stato impossibile anche solo incontrarlo, al contrario di Alemanno. perchè non eravamo nè arciquà nè arcilà.
Il Sindaco di Roma Alemanno ha aperto un tavolo di dialogo con noi, domenica scorsa è stata inaugurata all’Eur una piazza come ritrovo domenicale per la comunità e siamo in attesa dei locali comunali per l’apertura di uno sportello informativo per i romeni di Roma.
Per noi contano i fatti, l’integrazione non è nè di destra nè di sinistra ma di chi la promuove con i fatti non con gli slogan.
Siamo stufi della politica vecchio stile, quella per la quale D’Alema e Veltroni che fanno politica da 40 anni sono buoni per tutte le stagioni e la gente normale che come noi dialoga con chi glielo consente sarebbe trasformista.
Se il PD avesse aperto un canale di comunicazione avremmo dialogato, quando chiedemmo un incontro con il Sindaco Veltroni incontrammo prima l’assessore Toudi, un gran signore, poi l’assessore alle politiche sociali Milana che ci fece capire con chiarezza che non essendo di quella parrocchia non avremmo ottenuto nulla, neanche una ulteriore attenzione alle nostre richieste, che erano quelle che poi abbiamo sottoposto al nuovo Sindaco con ben altro risultato.
Il trasformismo è quello del PD che si è chiuso su se stesso e che impedisce ogni dialogo alle espressioni delle classi sociali più deboli, come gli operai, gli immigrati e quant’altro, capisco che occuparsi delle banche sia meglio, ma se si rimane sordi ai richiami della società civile, poi non ci si può meravigliare se il Partito dei romeni invita a votare per il centro destra, pur avendo ben presente le difficoltà che ciò comporta, vista anche l’intransigenza della Lega Nord, ma facendolo sempre con la schiena ben dritta. Non sò se il PD può dire altrettanto.
La invito comunque, ad un pubblico dibattito sull’argomento se è interessato veramente a capire perchè accadono certe cose, perchè non è mai troppo tardi…

Avv. Giancarlo Germani – Presidente PIR

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Chestii serioase, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

91 de răspunsuri la E bine sau rău?

 1. Giancarlo Germani zice:

  Caro Andy Ti sarei grato se pubblicassi qui anche il diritto di replica inviato all’Unità e che trovi sul nostro sito vicino all’articolo dell’Unità.
  La stessa Unità ci riconosce che non abbiamo problemi a denunciare chiunque,amico o nemico,si comporti male con la comunità.
  Prima stavamo a sinistra e tutti a dire che i romeni erano di destra,adesso che stiamo a destra tutti a dire che non và bene…..meglio il nulla..se n on fosse per il PIR la comunità non avrebbe voce in questo momento grazie ai fallimenti di Lri,Fari,etc.etc.

 2. Dutu Mihai zice:

  Deci. Am asistat la falimentul politichiei rrumâneşti în Italia. Ce face PIR acum, înseamnă politica românilor din Italia. Da, e oarecum ciudat că se aliază ba cu unii ba cu alţii, dar asta e clasa politică italiană, asta e politica în general. De cealaltă parte stau politicienii români. Ce au făcut ei? NIMIC. Ce pot face ei? NIMIC. Vreţi protecţie şi susţinere din partea mediului politic italian în Italia? Atunci imiplicaţi-vă în politica italiană. Nici un al stat, prin aparatul său politic, nu poate interveni într-o altă ţară în sprijinul cetăţenilor săi. Adică politica românească nu are viză pt Italia. Eu refuz să mă mai implic în politică. Nu îndemn lumea către PIR. Dar modul în care acţionează PIR-ul este unul corect şi se va dovedi util. Părerea mea e că e bine aşa.

 3. Giancarlo Germani zice:

  Qui un naltro modo non c’è,o fai così o non esisti.
  Se qualcuno conosce altre strade si accomodi,saremmo ben felcii di imaprare,ma dai fatti non dalle chiacchiere…

 4. Andi Radiu zice:

  Mihai, ce s-a mai intamplat in Spania…s-a mai infiintat PD-L Diaspora?

 5. BlueWater zice:

  As dori sa precizez un lucru: initial PIR s-a aliat cu UDEUR, partid de centru-stanga, Mastella fiind unicul politic italian care a tratat mica formatiune politica a romanilor cu demnitatea si onoarea cuvenita.
  Cand UDEUR s-a dizolvat si PIR a ramas fara aliat, miscarea logica si continua ar fi fost continuarea unui raport cu centru-stanga, in speta PD.
  Dupa lungi tentative de dialog cu Veltroni&Co. singurii care au fost disponibili in a dialoga de la egal la egal ( nu intr-un raport master-slave cum au tentat PD sau IdV ) au fost cei din Forza Italia, mai tarziu PdL.
  Am considerat oportun sa acceptam un dialog si o colaborare cu ei, in conditiile in care nu ne vindeam pe 30 de arginti si nici nu am obtinut avantaje personale cum poate unii cred.
  Pactul PIR – PdL este un instrument in activitatea noastra care ne-a ajutat si ne ajuta sa obtinem mai multe avantaje decat dezavantaje.
  Din aceste motive sunt total favorabil infiintarii de noi grupuri politice: ne vor demonstra sau nu daca drumul ales de noi a fost cel mai eficient.

 6. eugen vilcu zice:

  Eu nu sunt si cetatean italian, iar politica lor consider ca trebuie sa si-o faca singuri.Traind aici bineinteles ca ma intereseaza calea pe care o vor alege dar in acelasi timp mi se pare de bun simt sa nu interferez. PIR, chiar daca ar obtine rezultate electorale favorabile, nu cred ca va reusi sa devina o forta care sa determine concesii notabile in favoarea comunitatii, ci mai degraba o „pedina” la discretia unuia dintre cele doua mari partide…din pacate.Parera mea, nevasta-mea nu-i de acord!

 7. Dutu Mihai zice:

  @ Andi, s-a înfiinţat şi mizeria aia numită PD-L Diaspora. Detalii poţi cere membrilor PD-L. Eu mi-am dat demisia din caterinca aia de formaţiune. Mi-am pierdut şi timp şi nervi cu ei. M-am certat cu destui oameni, aparând o idee, o ideologie puţin prezentă în mintea celor de la conducere.
  @ eugen vilcu: Consider că nu tocmai o bună soluţie să nu interferezi cu politica italiană. La urma urmei asta-i unica soluţie. Aşteptând minuni din partea politichiei româneşti nu vom obţine nimic. Bine, depinde de cum priveşti lucrurile. Dacă eşti setat să asculţi de un Gog ales de diaspora doar pt că ţi-a promis nu ştiu ce aprobări şi sprijin, atunci da, dă-i dracu’ de italieni, stăm cu ai noştri, păcălim fraierii (adică restul comunităţii noastre) şi trece timpul. Dacă în schimb eşti preocupat de soarta comunitătii şi vrei şi poţi să acţionezi pt ea, atunci eşti nevoit să-i iei în considerare pe italieni. Dacă mă înşel, aştept argumente care să demonstreze asta.

 8. Atunci cand faci aliante cu cel mai urat ( nu in sensul ca nu este frumos!) dintre politicienii italieni, pentru ca apoi sa se alieze cu cei ce scuipa mai abitir pe romani si Romania, nu poti sa te astepti sa ne reprezinte cu succes. De fapt, o mare responsabilitate pentru imaginea ce o avem, trebuie pusa inclusiv pe seama PIR si mai ales a „aliatilor” sai ! Veltroni o fi avut el motivele lui sa nu vorbeasca cu voi, tinand cont ca erati aliati ai celui mai ignobil politician italian (cu care sunteti din nou in aceiasi „barca”!). Teoria bastonului si a morcovului, PDL v-o aplica voua, dar mai mult ma deranjeaza ca ne-o aplica si NOUA!

 9. BlueWater zice:

  Giovanni, prefer sa facem o alianta cu „cel mai urat”, decat cu „cel mai frumos” cu conditia sa ne dam pantalonii jos :))

 10. In afara de rima, nu am inteles ce vrei sa spui…

 11. Ahhhhh …
  Cred ca te referi la indisponibilitatea lui Veltroni de a va oferi o parcare.

 12. BlueWater zice:

  Apropo de articolul tau intitulat „Politica di sudditanza”: Veltroni era tiranul care nu accepta un dialog demn cu romanii si care ne cerea sa ne supunem regulilor impuse de el/PD.
  „Parcarea” e pentru toti românii”, nu pentru uzul nostru personal, deci raspunsul tau e arogant si razboinic.
  Imi poti spune unde vrei sa ajungi cu atacurile tale?

 13. Ana zice:

  Domnilor, discutati cu calm, eleganta si respect! Un sfat din partea unei doamne! Tineti-va pe linia polemicii de idei, nu faceti atacuri personale! Spor la idei!

 14. BlueWater zice:

  Ana, imi cer scuze pentru iesire. Promit ca ma voi opri aici.
  Atacurile personale nici eu nu le agreez, mai ales ca sunt distructive si total eronate.

 15. Arogant, razboinic, ramolit, paranoic, etc.; Se vede ca nu sunteti obisnuiti cu critica si ca vi se pare ca sunteti „buricul pamantului”.
  Sunt doua luni ca va invit la dialog si-mi raspundeti cu monologuri. Fiti atenti ca lumea va vede ! Mie in cel mai fericit caz pentru voi, „imi luati caii de la bicicleta”! Vreti dialog, fixam o intalnire cu toti cei implicati, sau interesati si „punem tara la cale” !

 16. Giancarlo Germani zice:

  Secondo un recente sondaggio il 67% dei romeni presenti in Italia voterebbe per il centro destra.
  Noi abbiamo fatto esperienza sul campo ed abbiamo preso atto delle reali possibilità di avere un partner di dialogo.
  In Italia con questo sistema elettorale non puoi stare da solo.
  Crediamo che gli atteggiamenti di Fini,di Alemanno e di una parte del PDL sopratutto a Roma verso la comunità siano anche frutto del nostro lavoro.
  Ripeto c’è gente che sà solo crititcare,quando stavamo a sinistra,non andava bene,quando stiamo a destra non và bene uguale…vuol dire che questi commenti non sono frutto di ragionamento ma solo di ostilità.
  Speriamo che qualcuno riesca a fare di meglio di noi,così primo impariamo qualcosa,secondo di ciposiamo un pò….chi è in grado di farlo si accomodi..

 17. Eu am propus niste argumente in proiectul meu de program politic, pe care voi nu le-ati abordat, iar eu mai astept inca sa aud parerea voastra. Am in fata Statutul vostru si nu mi se pare ca v-ati propus nimic concret. De aceea este necesar „sa schimbati macazul”, nu pentru ca am eu ceva de impartit cu voi.

 18. Cine face politica privind sondajele „lipindu-se” langa „cifre”, fara a avea un Program, nu este destinat sa supravietuiasca; mai ales ca „intervistatii” nu se duc la vot. Si nu se duc la vot pentru ca nimeni nu le promite nimic interesant si pentru ca nimeni nu-i mobilizeaza.

 19. @ Ana:
  Daca vreti sa va amuzati apropos de calm, eleganta si respect, va invit sa cititi ultimul post al d-lui Dutu Mihai, caruia profit de ocazie pentru a-i multumi pentru „vizibilitate”. Treaba este reciproca, putand fi accesat de pe Blog-ul meu, deja de la inceputuri ( si va ramane acolo cu permisiunea d-lui).
  Ultima achizitie ( dupa lungi prospectari ale pietei) a PIR, se pare ca nu a citit ultimul comentariu al lui BlueWater; sau poate s-a predat numai o stafeta ?
  Cum site-ul de mai sus este defect si nu se poate receptiona comentariul meu de multumire (sau nu se vrea acest lucru), va rog sa-i explicati ca eu nu vreau sa-mi fac nici un partid ( se vede ca d-sul este foarte ocupat si nu a citit TOT, preferand sa se uite la poze).

 20. Award zice:

  @ Giancarlo Germani

  Eu as vrea sa stiu care este acel sondaj care spune ca din 67 % din romani ar vota cu centru-dreapta , concret , data , cine a comandat sondajul , esantioane , etc
  Apropos de critici , va lamentati ca tot timpul indiferent in ce parte a politicii va aflati sunteti criticati .
  Eu am o alta intrebare : daca ati fost la stanga , ACUM de ce sunteti la dreapta ?

 21. Dutu Mihai zice:

  Dragă Giovanni, te asigur că poţi dialoga cu mine şi fără intermediari (site-ul/blogul funcţionează, dar dacă ai postat cumva sub pseudonimul samu, nu vei avea parte de publicare). Iniţiativa DAC ai prezentat-o ca fiind a ta. De aici, logica acestei planete mă împinge către concluzia firească că partidul ar fi al tău. Cât priveşte noua achiziţie a PIR, în cazul în care te referi la mine, te asigur că te înşeli amarnic. Eu cu politica am terminat-o. Am încercat să o pricep, să fac ceva şi am ajuns la cele 2 concluzii care te-au deranjat: 1. n-ai cu cine şi 2. n-ai pt cine. Amuzant este felul în care reacţionaţi dvs., motivând uşor infantil, imposibilitatea de a dialoga cu dvs. Vă rog din suflet, câtă vreme sunteţi incapabil să vă susţineţi ideile (clar şi coerent, în orice limbă) nu încercaţi să trageţi concluzii despre persoane şi fapte necunoscute. Cum s-ar spune pe uliţă „… e multe şi nu pricepi nimic”.

 22. Asa e unii Award, se duce unde-i bate vantul si nu pricepe de ce nu e bagati in seama. Noroc ca e telectualii cu ei sa-i sus … tina !

 23. costel zice:

  Domnilor, fac o precizare pentru a nu confunda lucrurile:sunt voci din blosferă care m-au întrebat dacă există o legătură între platforma/comitetul de iniţiativă a DAC-ului propus de domnul Giovanni Teava şi Diaspora Aliată Creştină. Numele mişcării noastre prescurtată este DAC 🙂 dar nu există nici o contribuţie a domnului Teava la crearea mişcării ,după cum acesta nu rezultă a fi membru al Mişcării DAC. Orice confuzie creată trebuie lămurită cum se cuvine-deci pentru toată lumea nu există nici o legătură la nivel oficial,constitutiv,colaborativ cu domnul Giovanni Teava.

 24. @ Costel:
  Va urez din inima succes in activitate si sper sa auzim numai de bine !

 25. Dutu Mihai zice:

  Mult zgomot pt nimic. Important e să vă luaţi în serios. Măcar voi, dacă restul consideră că n-are sens. Vă doresc multe succesuri şi la cât mai mulţi DACi.

 26. Digli mache chi sei! Spune ca esti unul care iubeste tot ce este DAC, pentru ca este o idee a lui Eminescu.

 27. Giancarlo Germani zice:

  L’autore dell’articolo mi ha inviato una e mail dove dice di comprendere le nsotre ragioni.Gli ho chiesto l’autorizzazione a renderla pubblica,se me la darà la posterò anche qui per completezza.
  Fare politica in Italia è molto diverso dal farla in Romania ma molti non solo non lo vogliono capire ma proprio non lo capiscono..

 28. Dutu Mihai zice:

  Giancarlo, nu neapărat e diferită politica de aici cu cea din România. Totusi, noi (comunitatea) ar trebui să înţelegem că politica românească se face acasă la noi. Aici sunt cam aceleaşi reguli dar mediul politic românesc nu are viză. Cine-şi închipuie că un senator sau deputat poate schimba ceva în Italia din fotoliul de la Guvernul României, se înşală amarnic. Eu am fost îndeajuns de curios să văd sistemul. L-am văzut, i-am văzut limitele şi m-am convins. Ar fi totuşi o diferenţă între cele 2 sisteme politice. Mai exact între personajele ce le compun. Aici, în Italia, sunt ceva mai coerenţi, mai atenţi cu imaginea lor (deşi sunt şi unele excepţii) şi de aceea par a fi mai elitişti. La noi e dezastru. Avem ciobani, avem „the aviara gripa”, scaune electrice şi succesuri şi lista poate continua.
  @ toată lumea: În caz că aţi uitat: Vă mai amintiţi când Brânză şi Gal s-au adunat la Anagnina şi au adus o fufă să zică că a fost înşelată de Germani? Se mai aude ceva? Probe? Bulău pt Germani? Nimic. Doar valuri „dacice”. Cu ocazia aia au zis că nu avem nevoie de italieni să ne conducă. Se face anul şi nu observ nici o schimbare adusă de gaşca de gurişti strânsă prin pieţele din Italia. Mă înşel cumva? Vă e mai bine? Nu zic că PIR a mutat munţii din loc, dar nu uitaţi că e singura formaţiune care, printre altele, a luat atitudine atunci când un senator Lega Nord ne-a terfelit imaginea. Brânză a tăcut, făcea poze, cred. Exemplele pot continua. Nu vă place PIR-ul, faceţi alt partid înregistrat în Italia şi care să activeze în Italia(dar nu caterinca aia propusă de dl Giovanni), sau aderaţi la PER (dacă mai există) sau mergeţi la culcare, dar nu mai invocaţi spiritul de luptă mioriţic al politicii dâmboviţene că ne facem de cacao.

 29. Award zice:

  @ Dutu Mihai

  O fi fost adusa fufa sa declare ORICE despre Germani , n-au fost aduse probe ..etc . OK !
  Germani a dat-o in judecata ? A facut denunt ?

 30. Dutu Mihai zice:

  Cum fufa acuza şi era pornită şi poza în păgubită, normal ar fi ca ea să acţioneze în judecată şi să aducă probe. Dar cum totul a fost doar un fiasco, un circ specific personajelor prezente … .

 31. Award zice:

  Eu te inteleg dar inseamna ca omului ( Germani ) , ii place sa fie calomniat.
  Daca in acest caz nu depui plangere , poate sa inseamne 2 lucruri : ori are ceva de ascuns ori nu stie de existenta acestui caz . Pana la proba contrarie , imaginea lui are de suferit , nu imaginea FUFEI . 😉

 32. Dutu Mihai zice:

  Eh, ştiu şi eu? Acuza a venit la o serbare câmpenească. Poate s-a considerat că merită ignorată, deşi eu n-aş fi de acord cu asta. Dar se vede faptul că Germani nu e român. Discursul Gogilor respectivi şi a fufei seamănă cu patetica scuză care-mi este adusă mai mereu (de fiecare dată când rămân fără argumente respectivii): când vei fi mare vom discuta. Mai pe româneşte ce avea scula cu prefectura, mai ales că acuza venea în campania electorală uninominală, unde, atenţie stimate domn, Germani şi/sau alt membru PIR nu participau. Desigur, discursul a ţinut,la fel ca şi acuzele aduse de fufă. Dar nu m-a mirat, mulţimea era formată exclusiv din rrumâni. Ceea ce-mi întăreşte încă o dată convingerea că n-ai cu cine şi n-ai pt cine. Rrumânul va vota mereu cu ăla care le-o zice-n faţă (nu contează cât de agramat şi neargumentat), cu caterincosul de serivici, cu cel ce le oferă mici şi circ. Uite încă o diferenţă între politica românească şi cea italiană. Pe asta o uitasem, deşi e cea mai semnificativă. Poate că Germani şi-a pătat imaginea în ochii unor Vasilici ce aşteptau cu mâna-ntinsă un mic şi-o bere (morţii ei de treabă, am plecat din ţară pt un viitor mai bun şi tot ca indienii ne comportăm şi după 20 de ani) dar eu, dacă aş fi în locul lui, m-aş bucura. Aş considera că s-a făcut o selecţie … naturală. Prefer un public restrâns dar care să priceapă mesajul transmis decât nişte ţărani cu tricourile pătate de propriul scuipat. Poate că devin din ce în ce mai antipatic dar ţineţi cont de faptul că viaţa e scurtă. De ce să ne-o pierdem ascultând şi discutând cu tot felul de papuaşi?

 33. Dutu Mihai zice:

  Eh, ştiu şi eu? Acuza a venit la o serbare câmpenească. Poate s-a considerat că merită ignorată, deşi eu n-aş fi de acord cu asta. Dar se vede faptul că Germani nu e român. Discursul Gogilor respectivi şi a fufei seamănă cu patetica scuză care-mi este adusă mai mereu (de fiecare dată când rămân fără argumente respectivii): când vei fi mare vom discuta. Mai pe româneşte ce avea scula cu prefectura, mai ales că acuza venea în campania electorală uninominală, unde, atenţie stimate domn, Germani şi/sau alt membru PIR nu participau. Desigur, discursul a ţinut,la fel ca şi acuzele aduse de fufă. Dar nu m-a mirat, mulţimea era formată exclusiv din rrumâni. Ceea ce-mi întăreşte încă o dată convingerea că n-ai cu cine şi n-ai pt cine. Rrumânul va vota mereu cu ăla care le-o zice-n faţă (nu contează cât de agramat şi neargumentat), cu caterincosul de serivici, cu cel ce le oferă mici şi circ. Uite încă o diferenţă între politica românească şi cea italiană. Pe asta o uitasem, deşi e cea mai semnificativă. Poate că Germani şi-a pătat imaginea în ochii unor Vasilici ce aşteptau cu mâna-ntinsă un mic şi-o bere (morţii ei de treabă, am plecat din ţară pt un viitor mai bun şi tot ca indienii ne comportăm şi după 20 de ani) dar eu, dacă aş fi în locul lui, m-aş bucura. Aş considera că s-a făcut o selecţie … naturală. Prefer un public restrâns dar care să priceapă mesajul transmis decât nişte ţărani cu tricourile pătate de propriul scuipat. Poate că devin din ce în ce mai antipatic dar ţineţi cont de faptul că viaţa e scurtă. De ce să ne-o pierdem ascultând şi discutând cu tot felul de papuaşi?

 34. Dutu Mihai zice:

  Îmi cer scuze pt flood. Acum am văzut că mi-a apărut mesajul de mai multe ori.

 35. @ Award:
  Ai vazut ce face berlusconi in Sardegna ?
  Tu ce parere ai ?
  Eu cred ca este o montatura, pentru ca un sef de guvern nu poate sa faca asa ceva; cred ca au trucat fotografiile!

 36. Octavian Bucur ( tavi ) zice:

  ” Poate că devin din ce în ce mai antipatic ”

  @ Duţu Mihai

  Nu te scuza , mi-a făcut plăcere să citesc de cinci ori propoziţia de mai sus !
  Te consider un om inteligent din puţinele mesaje scrise de tine pe care le-am citit , dar asta nu-i de ajuns , mă enervezi peste măsură cu aroganţa ta , nu ştiu cine te crezi … , cu lipsa ta de respect pentru toţi cei care nu-ţi împărtăşesc convingerile şi mai ales cu pesimismul tău …” convingerea că n-ai cu cine şi n-ai pt cine” … pe care îl văd puţin ipocrit , dacă eşti convins şi plictisit ai dreptul să te retragi , dar mai slăbeşte-mă cu cei ” Gogi ” şi ” rrumâni ” care mănâncă mici moka şi pe care îi vezi peste tot ! Mai lasă ironia şi aerele de superioritate că nu-ţi vor aduce nicio satisfacţie , fii sigur ! Dacă vei continua să vezi numai specimene din această categorie e inutil să-ţi pierzi timpul şi să te prefaci că nu te interesează politica , dar continui s-o faci peste tot , dacă te ruşinezi cu originea ta românească ( ai spus-o pe undeva şi n-am chef de săpături ca să-ţi demonstrez ) te putem scuti de „necaz” dacă ne laşi în pace , tu decizi , dar fă o pauză şi meditează , dezamăgirile tale ( trăite cam intens ) în ultima perioadă te-au cam debusolat !

 37. Tavi, si eu aveam un pic de depresiune, dar am gasit o conationala care mi-a recomandat un medicament care face miracole; se chiama Lexotan.

 38. Octavian Bucur ( tavi ) zice:

  @ Giovanni

  Cred că ar trebui s-o asculţi pe … Dottoressa , văd că a făcut o pasiune pentru tine !

 39. Cainii latra … LUPUL trece !

 40. doctorul zice:

  @Te consider un om inteligent din puţinele mesaje scrise de tine pe care le-am citit , dar asta nu-i de ajuns , mă enervezi peste măsură cu aroganţa ta , nu ştiu cine te crezi …@ ceva intre intre egocentrism si paranoia in faza primara,dar Dutu se repara o sa vezi ,are Harja reteta…Lexotan pe linie sa va iasa pe nas ba gogilor, nu a-ti inteles inca ? Cine nu-i cu PIR-ul este impotriva ?

 41. Award zice:

  @ Giovanni

  De ce te mira ca apare piticul in calduri in asemenea ipostaze .? ( o fi de la lexotan ??? )
  Pe mine nu ma mira , avand in vedere caracterul omului . Parerea mea este ca DA este in stare de asa ceva . In ziua de azi Photoshopul a FACUT MINUNI , dar inca nu a egalat performantele lexotanului , sa fie clar 😉

 42. Cat timp vor exista oameni cu simtul umorului si bun simt, se mai poate spera!
  Eu nu am darul de a spune bancuri, dar cu tot ce am „vazut” in ultimele doua luni si ceva, va asigur ca o sa va „fac sa radeti mult” in perioada urmatoare. S-ar putea ca cineva sa si planga, dar nu din vina mea.

  „Cin’ se ia cu mine bine,
  Ii dau haina de pe mine.
  Cine se ia cu mine rau,
  Sa-l fereasca Dumnezeu,
  Ca sunt sarpe de dudau,
  Da’l „ruman” de musca rau”

 43. Octavian Bucur ( tavi ) zice:

  Bine , doctore , dacă zici d-ta ! Băi da’ numa’ doctori p’acilea !

 44. Octavian Bucur ( tavi ) zice:

  @ Giovanni

  ” D’ăl rrumân de muşcă rău ”
  Nu din mici , aş zice eu !
  Dar din lumea ipocrită
  Ce se crede-a fi ELITĂ !

  Declar închisă seara poetică !

 45. Dutu Mihai zice:

  Tavi, eu îmi spun părerea, nu dau directive şi nu-mi impun punctul de vedere aşa cum o faci tu. Da, îmi este ruşine că sunt român, de mai multe ori pe zi. Naţionalismul ăsta superstioţios al vostru dă rezultate? Când vezi Ionici (dacă nu-ţi place că le zic Gogi) că-şi bagă şi-şi scot în public te simţi mândru? Când 4 din 5 cerşetori vorbesc limba ta, te simţi mândru? Când se strâng precum muştele mii de români la concerte de manele, şi se calcă în picioare pt un mic şi-o bere, te simţi mândru? Îmi pare rău, că tu mă vezi ca pe unul care face politică mereu, dar asta e, fiecare pricepe cât poate. Nu mă dau superior. Sunt din cale afare de realist. Mi se rupe de toţi Ionicii ăia descrişi. Viaţa mea nu depinde de ei. Sunt mulţumit de mine şi de familia mea (de români apropo, în caz că debitaţi alte teorii) dar n-am cum (nici măcar cu medicamentul ăla testat de voi) să fiu mulţumit cu starea asta de suficienţă şi de blazare a voastră. Mereu victime dar niciodată responsabili. Probabil tu eşti adeptul teoriilor prin care am invadat lumea cu exportul masiv de creiere româneşti. Wake-up, uită-te în jurul tău şi vei vedea din cine e compusă comunitatea asta. Implică-te tu şi când vei reuşi să strângi 5 Gogi/Vasilici/Ionici să … ceva (orice) în numele şi în folosul comunităţii, fără a vă scuipa şi lua la pumni la sfârşit, să-mi spui unde să-ţi pot trimite scuzele mele eterne. Promit că atunci când vei realiza ceva cu adevărat notabil pt această comunitate, mă voi retrage. Cel puţin din mediul virtual mioriţic exagerat de optimist la nivel de declaraţii.
  P.S.: Eu mi-am cerut scuze pt flood. Nu era cazul să încerci să fii ironic. Bag de seamă că problema cu cele 5 postări asemănătoare nu-mi aparţine, dar na’ sunt eu superior.

 46. Dutu Mihai zice:

  @doctoru: m-aş bucura, pt sufleţelul tău de artist trist şi necunoscut, să cunoşti definiţia cuvintelor rostite. Nu de alta dar ceva simptome poţi găsi la tine. Nu fac aluzii, mă refer şi mă ţin strict în limitele definiţiei „paranoii”. Îţi mai dau un sfat, schimbă-ţi tricoul şi pune-ţi un barbişon că le pătezi cu salivă. Concluzia ta (în cazul în care nu eşti Adjudeanu sau celebrul papaGAL) mă înspăimântă puţin. Aveam impresia că se poate dialoga aici. Pe diferite tonuri, dar cel puţin, coerent şi logic. Lipseşte logica din ce ai înţeles tu. Dacă n-ai înţeles nimic îţi zic mai scurt: NU SUNT ŞI NU VOI FI MEMBRU PIR. Pe cuvântul meu de pionier.

 47. Dutu Mihai zice:

  Fraţilor, n-am susţinut nici o clipă că deţin adevăul absolut. Mi-am spus şi voi continua să-mi spun părerea. Eu aduc şi argumente de cele mai multe ori. Poate că greşesc, poate că nu. Concluziile trase sunt personale şi vin de-a lungul unei experienţe atât ca observator cât şi ca subiect/actor/jucător(mici sau mari) în mizeria asta a asociaţionismului rrumânesc şi a politichiei dâmboviţene. Dacă aveţi păreri contra, vă rog să vi le exprimaţi, dar păstraţi-vă în subiectul discuţiei. Când rămâneţi fără argumente, e bine să faceţi o pauză (nu e un concurs de scris multe cuvinte). Mai pe scurt, nu mai trageţi voi concluzii cu privire la posibile boli şi încetaţi cu aluzii la aspectele fizice. Ele nu-şi au rostul într-un dialog între oameni maturi. Cum ar suna să vă replice mereu cineva, în legătură cu orice subiect dezbătut, în genul „ce faţă ai!”, ” semeni cu piticul porno”, „ţi-ai luat medicamentele?”,”eşti urât”, etc. ? Indiferent dacă replicile ar reflecta realitatea ele nu-şi au rostul în nici o dezbatere. Desigur, dacă voi aţi avut dezbateri doar pe stadioane sau în pauzele de cosit, atunci îmi cer scuze pt faptul că am îndrăznit să vă consider fie şi pt 2 secunde civilizaţi şi capabili să purtaţi un dialog.
  Aaa, şi încă o chestie, tot ce spun acum e ca titlu general, nicidecum un sfat/rugăminte pt a dialoga cu mine. Dacă dintre cei ce citesc această postare, se găsesc unii care vor lua în nume personal totul, ei bine … ăsta era şi scopul. Dacă muşcaţi din tastatură la finalul acestui scurt text oribil şi absolut inutil într-o comunitate civilizată (fie ea şi virtuală), atunci daţi fuga la farmacie şi cumpăraţi-vă medicamentul pe care mi-l ofereaţi mai sus.

 48. Andi Radiu zice:

  eu va sugerez sa incetati prin a va jigni sau a jigni pe altcineva…din experienta va spun ca nu va duce la nimic bun.

 49. Award zice:

  @ Dutu Mihai

  Eu am o nedumerie mare in ceea ce priveste chestia cu ” rusinea de a fi roman ” . Toti tindem spre civilizatie , occident , democratie dinspre vest …
  Nu am vazut vreodata sa se simta poporul german complexat de al-2-lea razboi mondial . Nu vad italienii complexati de mafie si acuzatiile de coruptie care vin de la Bruxelles , din nou nu vad italienii complexati de acuzatiile de a fi infractori .
  Ceea ce spui tu acum , „rusinea” o simti , pt ca ai avut unde sa faci o comparatie si vezi diferente majore de comportament ale UNORA ,in schimb era cu totul alta problema daca era asa TOT poporul roman .
  La inceput si italienii care emigrau in Germania si Elvetia cam tot asa se simteau pana cand au invatat ca responsabilitatea nu este colectiva ci individuala . Asa ca nu are de ce sa iti fie rusine ca x-ulescu s-a batut la mitingul lui Vanghelie pt un mici sau o bere gratis , sau ca din 5 cersetori 4 sunt romani ? Ei au invatat o metoda RAPIDA SI USOARA de a face bani ..exact ca si prostituatele . Ti-e rusine ca sunt prostituate romance ? Mie NU . Nu am NICI UN MOTIV sa-mi fie rusine ” de mai multe ori pe zi” ca sunt roman . Ca nu prea am motive sa fiu mandru…aici e o alta problema .
  Stii de ce nu o sa ne ridicam VREODATA din rahatul politicii romanesti ? Pentru ca nu suntem in stare sa aplicam o lege ( indiferent ce lege ) de la cap la coada in adevaratul sens al cuvantului . Nu vom fi in stare sa aplicam o lege LA NIVEL european fara un EUROPEAN la carma legii . NICIODATA .
  Ca sa se intample ceva in tarisoara noastra draga trebuie sa apara un SOC de undeva : ori sa fim scosi din U.E. , sa iasa lumea in strada cu scopul de a se razbuna , o criza economica si o foame fantastica( SUNTEM LA 1 PAS ) , neputiinta cetateniilor de a se putea apara de infractori va putea genera in cativa ani adevarate revolte sangeroase !!!
  Romania se degradeaza INCET DAR SIGUR spre un nivel de subcultura , subeconomie , prin faptul ca cei de la putere nu urmaresc decat imbogatirea IMEDIATA SI CU ORICE PRET .
  Pot fi de acord cu tine la afirmatia ca daca vrem sa schimbam ceva trebuie sa ne implicam , daca nu vom astepta ca si cei din timpul lui Ceausescu …sa faca ceva , si si-au irosit viata asteptand .
  Singura intrebare la care vreau un raspuns din partea TUTUROR :
  Ce sanse are un partid care ar propune masuri RADICALE , (de ex raspunderea judecatorilor in cazul sentintelor date , cu masuri FOARTE DURE , excluderea fostilor securisti , activisti + NEAMURILE ACESTORA din politica pentru totdeauna ) in timp ce exista 7 servicii secrete care fac politie politica in anul 2009 , DNA care este un instrument de intimidare politica dar in mod special fostii securistii care la ora actuala conduc romania din punct de vedere politic si economic ?

 50. Dutu Mihai zice:

  @ Award: Extinzi discuţia şi te îndepărtezi prea rapid de situaţia actuală. N-are treabă scula cu prefectura. Suntem în Italia. Reprezentăm ţara (că vrem sau nu) pe alte meleaguri. Ce aştepţi? Soluţii în şi din România? Pt ce? Trăieşti în România? Ţie, mie, nouă trebuie să ne pese de situaţia noastră de aici în primul rând. Suntem într-un tranzit prelungit şi e bine să ne trezim repede la realitate. Tu zici că nu-ţi e ruşine dar puţină lehamite tot îţi este. Îţi mai zic ceva, situaţia nemţilor şi a italienilor de acum zeci/sute de ani nu se poate compara cu a noastră. Nouă ne lipseşte educaţia, civilizaţia. Nu avem sechele din trecut. N-avem ce sechele să purtăm. Cu toate astea, mai mereu ne lovim de situaţii absurde prin care (măcar o dată la 2 zile) trebuie să ne cerem scuze pt diverse fapte ale unor conaţionali. Şi nu mă refer la infractori sau prostituate. De ce dracu’ tre’ să-mi ţin capul plecat din cauza unui ţăran obosit care ajuns într-o ţară civilizată se comportă ca pe uliţa mă-sii? Pt a da dovadă că sunt bun român? Ei bine, nu vreau asta. Pot fi considerat un extremist (deşi nu-mi doresc răul conaţionalilor) dar eu nu fac altceva decât să cer puţin respect faţă de cei ce ne înconjoară. Puţină educaţie. Atât. Mândriţi-vă voi cu gherţoii aterizaţi prin Europa, că eu sunt sătul până peste cap de ei. Dar ştiu că şi voi, în sinea voastră îmi cam daţi dreptate. Ştiu prea bine, că mulţi dintre voi evitaţi adunările rrumâneşti, evitaţi să vorbiţi limba voastră în public şi dezaprobaţi gesturile unor conationali. Voi sunteţi buni români? De ce? Pt că nu vă expuneţi în public punctul de vedere? Căutaţi definiţia ipocriziei şi mai discutăm.

 51. Tavi zice:

  @ Duţu Mihai

  Mihai , toţi ne spunem părerea , de fapt nu facem altceva decât să ne antrenăm în gândit , dacă pot spune aşa şi părerile fiecăruia sunt importante , cu condiţia să fie făcute în limita bunului simţ.

  La fel ca şi tine spun ceea ce cred , fără a impune nimic , nici n-aş avea cum , dacă am fost puţin răutăcios cu tine ( nu mi-a încălzit inima deloc ) am făcut-o pentru că caruncă hiar nu mai suportam limbajul tău nerespectuos şi zeflemist pe care îl văd în oricare dintre mesajele tale !

  Din păcate trebuie să ne „pierdem timpul” cu toate aspectele pentru a trezi oamenii , puţinii OAMENI , şi să le atragem atenţia când pierd direcţia ( atenţie – nimeni nu e scutit ) ca să putem continua tentativa de uniune pe care vrem s-o facem !

  Ce ne costă să-i spunem cu frumosul unui interlocutor că nu suntem de acord cu spusele sale ? Ce câştigam dacă punem inteligenţa să lucreze la Programul Miştocării sau la Programul Imagine Personală în loc să lăsăm pe planul doi demonstrarea capacităţilor noastre şi să scoatem în faţă sau chiar să garantăm DISPONIBILITATEA NOASTRĂ !

  Spui că te ruşinezi de faptul că esti român …. e la fel de greşit ca atunci când ai fi mândru de asta ! Nu e nici meritul nici vina cetăţeanului că se naşte ca făcâd parte dintr-un anumit neam ! Ca să reducem puţin complexitatea problemei hai să ne gândim la familie ! Orice familie , pe lângă oameni destoinici are şi gogi , ionici , frăsunici … , oi negre ! Dar , dacă familia aia nu-i unită n-are cine să le muncească pământul şi ajung muritori de foame ! Că între ei pot râde ca hârb de oală spartă e treaba lor , că lumea îi poate bârfi pe la colţuri , cui îi pasă , dar ei pot impune respect prin hotărârea , hărnicia şi determinarea lor , prin faptul că familia lor e unită şi trage la interesul comun ! Şi lumea va zice , ia uite dom’le ce organizaţi sunt şi handicapaţii ăştia ! La început vor deveni simpatici , mai apoi respectaţi si… cine ştie , chiar un loc în Primărie !

  Poate te-am plictisit şi ţi-am părut infantil , dar am insistat pe acest aspect ca să-ţi aduc aminte că nu trebuie să te uiţi la ” gogi ” , ignoră-i , concentrează-te pe ceea ce vrei să faci ca şi cum ai fi înconjurat numai de oameni unu şi unu şi la final , când va fi cazul să defilezi şi să faci parada , toţi gogii care se vor aşeza in coadă , chiar şi pentru mici moka vor deveni o mulţime care va vrea ceea ce vrei şi tu chiar dacă până atunci nu ai văzut niciun fel de interes din partea lor !

  Optimism exagerat ? Nu , aşa se comportă ” turma ” !

  ” Probabil tu esti adeptul teoriilor prin care am invadat lumea cu exportul masiv de creiere românesti. ”

  A , nu ! Cred că au venit în Italia mult mai multe gunoaie decât ar putea suporta , biata de ea , şi mai cred cu tărie că mulţi dintre noi ( exceptându-i pe gogii tăi ) le suntem superiori italienilor din toate punctele de vedere ! E inutil să ne facem că nu vedem , trăiesc aici de 10 ani şi m-a mirat mult ignoranţa lor ( ca şi generaţiile noastre care vin din urmă ) !

  ” Implica-te tu si când vei reusi sa strângi 5 Gogi/Vasilici/Ionici sa … ceva (orice) în numele si în folosul comunitatii, fara a va scuipa si lua la pumni la sfârsit, sa-mi spui unde sa-ti pot trimite scuzele mele eterne. ”

  Poate ai crezut că fac numai comentarii ca „jmecherul” din tribună . Eu nu vreau deocamdată să mă implic până acolo , dar cu siguranţă mă pot face util cumva , până una alta mă informez , nu ştiu mai nimic şi până nu cunoşti zona te plimbi pe acceaşi stradă.

  Nu stiu bine ce ai făcut sau ce ai obţinut , decât din puţinul citit pe blogul tău , nu vreau să minimalizez sau să ironizez munca ta , dar am simţit nevoia să te trag de mânecă pentru că ai pirdut puţin direcţia şi mai ales tratezi lumea de sus ! Asta n-o iert nimănui , voi fi mereu de serviciu !

  La P.S. -ul tău nu răspund , a fost o încercare nereuşită , cât despre ironia mea , aia chiar n-a fost răutate , mi-a servit de introducere !

  Susţin TOT ceea ce este de bun simţ , nu sunt cu nimeni , nici împotriva cuiva , deocamdată sunt duşmanul proastei creşteri şi a uşurinţei cu care se aruncă mizerii din comoditatea anonimatului ! Când se ajunge la discuţii serioase cred că fiecare are obligaţia să spună cine este !

 52. Award zice:

  Ohoooo … 😆

  Intradevar ce are scula cu prefectura ?

  Tu afirmi : „Nouă ne lipseşte educaţia, civilizaţia.” Daca faci parte din ACEEA categorie sincer iti inteleg frustrarile . Eu NU fac parte di aceea categorie , consider ca educatia mea NU LASA DE DORIT , nici educatia parintilor , nici a prietenilor mei . Se pare ca nu ne intelegem …eu NU reprezint tara ci autoritatile REPREZINTA tara . Eu ma reprezint pe MINE ca persoana iar asta depinde daca voi fi sau respectat .
  Eu cred ca trebuie sa mai schimbi putin cercul de prieteni daca trebuie sa dai explicatii pt ce fac romanii infractori sau tiganii si este o problema mare de atitudine daca lasi capul in jos , metalitatea asta trebuie schimbata !
  NU MA FERESC niciunde in a vorbi limba romana , cand vad cate un italian plin de el care ma intreaba de sus de unde vin …ii spun ca sunt chinez ,( nu se vede ? ) moment in care se lasa pagubas si intelege ca nu vreau sa-i spun , intrucat AM DREPTUL la „privacy” .

  Tu ai afirmat : „Nouă ne lipseşte educaţia, civilizaţia.”
  Prin asta nu faci dacat sa-ti denigrezi neamul si poporul pentru ca genaralizezi si cu mentalitatea asta faci de rusine ORICE ROMAN inclusiv FAMILIA TA .
  Mai este unul pe un forum ( care se inituleaza ..AL ROMANILOR , POATE AL ROMANILOR DENIGRATI ) care afirma : „gradul de civilizatie al alora care locuiesc in spatiul actualei romanii lasa de dorit” . se vede ca si ala este un „patriot” ca si tine .
  Te deranjeaza cand ziarele si tv italiene vb urat despre romani , generalizeaza si fac confuziile intentionat rom= roman …dar tu ce faci ? EXACT ACELASI LUCRU . In cazul asta ar trebui sa lasi capul jos , nu pt ca UN ANUME ROMAN sau TIGAN a comis o infractiune .

 53. Tavi zice:

  @ Mihai D.

  Sunt multe de spus până când ne vom cunoaşte ca să ştim unde bate fiecare . În definitiv suntem cu armele îndreptate în aceeaşi direcţie , trebuie numai să ne aliniem şi să nu lăsăm vreun prost să tragă în propriul front , în care , inevitabil , apare problema că unul nu vrea numai pistolul mitralieră ci şi AG -ul sau , de ce nu , tancul ? Păi dacă el se simte mai important ! ! !

  Îl cunosc bine pe Award , ştiu că e vertical , nicidecum ipocrit ( nu numai că ai greşit cu acuzaţia dar ai fost arogant şi ne-ai trimis la studiul definiţiei ) şi mi-ar părea rău ca tu , Mihai , să vezi numai combatanţi îmbătaţi de iubirea de ţară care luptă orbeşte în numele neamului !

  Nici el nici eu nu suntem patrioţi dar preferăm să ţinem cont de valorile pe care le-a dat şi le mai dă ( rar ) România şi de oamenii de calitate care trăiesc acolo şi mai ales că aia e ţara noastră , chiar dacă am plecat de acolo ! Dacă oameni adevăraţi or mai fi numai 20 % tot vrem să-i reabilităm , iar aici , în It , vrem să scăpăm de gunoaie , putem s-o facem , trebuie să găsim o soluţie !

 54. Dutu Mihai zice:

  @Award şi Tavi: Replicile mele se încadrează în normele de bun-simţ, cu mult depăşite de unele personaje de pe aici. Aşa că nu mă simt arogant şi faptul că aţi luat-o în nume personal înseamnă că rândurile scrise şi-au atins scopul. Dar în fine. Să revenim la subiect. Aşa cum am mai zis, mult zgomot pt nimic. Am tot dreptul din lume să văd parte goală a paharului, asta fără a-mi pierde identitatea şi „calitatea” de român. Nu, nu fac parte din categoria ponegrită de mine. Dacă făceam parte din ea eram la grătar şi vă scriam agramat pe versurile lui Guţă. Award, poate ar fi bine să ieşi din casă, să te plimbi printre oameni şi să laşi puţin sarcasmul ăsta cu iz de superioritate fără baze. Nu sunt răutăcios, mi-am permis să-ţi dau un sfat. Habar n-am pe ce piedestal te-ai urcat şi de când anume, dar te rog să-mi spui şi mie reţeta prin care eviţi discuţiile despre comunitatea noastră. Prin natura meseriei mele socializez cu „băştianaşii” şi din dorinţa de a întreprinde ceva pt comunitatea noastră mă învârt şi în mijlocul românilor. Deci discuţiile şi scuzele prezentate de mine nu sunt fantezii, sunt pura realitate. Am mai zis-o, dacă ar fi să fie un concurs pt a ocupa un loc în clasamentul bunilor români, mi-aş schimba mentalitatea virtuală şi implicit tonul. Cum nu e cazul, vă prezint realitatea tristă a lui Duţu Mihai, născut şi crescut român. Apoi, o bună imagine şi un bun exemplu dau şi eu celor din jur. Dar ce păcat, nu captez atâta atenţie precum Vasilică din Văscăuţi. Acelaşi lucru şi despre … încălzirea globală. Reciclez, consum puţine resurse, sunt ecologic împreună cu familia mea. Dar, ce păcat, dezastrul natural continuuă. Nu spun că astea ar fi motive îndeajuns de bune să mă facă să renunţ, dar nu pot să nu remarc că sunt o reîncarnare a lui Sisif. Câtă vreme sunt prea puţini românaşi cu reale noţiuni despre educaţie şi civilizaţie nu putem spera la o schimbare. Voi spuneţi că sunt soluţii (ca buni români, am înţeles), eu vă zic că s-au epuizat resursele de speranţă (dar eu nu sunt catalogat un bun român). Aş vrea să mă înşel dar câtâ vreme cei ce se pozează în Mesia contemporan dar de fapt sunt întruchiparea ţopârlănismului şi a mârlănismului mioriţic şi îşi promovează prea mult propriile interese, parcă nu-mi permit să mai sper la nimic bun.
  P.S.: By the way: în ciuda tonului, poate uşor sinucigaş, vă asigur că mă simt ok. Viaţa mea decurge exact aşa cum trebuie să decurgă cea a unui tânăr de 27 de ani. Îmi bifez obiectivele propuse în termenul fixat, de foarte multe ori. N-am motive să-mi curm viaţa, nu sunt la tratament medicamentos şi în societate socializez cu o naturaleţe debordantă (m-am dat dracu cu caracterizarea asta, 🙂 ). Asta aşa, ca fapt divers, să nu se mai trezească fel şi fel de indivizi cu sfaturi uşor tâmpe.

 55. Eugen Vilcu zice:

  @Award.Sunt cam de aceeasi parere…nu mi-e rusine pentru ce-a facut Mailat pentru ca pur si simplu nu sunt eu ala!
  Ceea ce ma ingrijoreaza intr-o anumita masura e faptul ca L Unita imi pune titlul asta de kk Romanii si arta transformismului,adica, pentru italianul de rand obisnuit cu 2 cu 2 fac 4,intr-o traducere ad hoc insemnand>nu sunt de incredere,se dau dupa cum bate vantul deci atentie!Nu e pentru ceea ce gandesc ei ci doar pentru faptul ca fiind aici eu per forza interactionez cu ei si o gogorita de-asta numai favoraila nu-mi poate fi!

 56. Andi Radiu zice:

  „Ceea ce ma ingrijoreaza intr-o anumita masura e faptul ca L Unita imi pune titlul asta de kk Romanii si arta transformismului,adica, pentru italianul de rand obisnuit cu 2 cu 2 fac 4,intr-o traducere ad hoc insemnand>nu sunt de incredere,se dau dupa cum bate vantul”

  e…in sfarsit s-a ajuns la discutia de la care pornise acest topic…ideea ca , indiferent cum reactionezi, totul sau aproape totul este denaturat, interpretat si rastalmacit de catre majoritatea presei italiene…asta bineinteles dupa ce trece printr-o faza preliminara romanesca.

 57. Tavi zice:

  @ Andi

  ” … indiferent cum reactionezi, totul sau aproape totul este denaturat, interpretat si rastalmacit de catre majoritatea presei italiene…

  … pentru satisfacerea unor interese care par să nu-i preocupe deloc pe unii conaţionali , care văd îngrijorarea legitimă a unora drept paranoia , crezând cu superioritate că numai ei înţeleg cum se învârte Pământul !

  @ Duţu Mihai

  Mihai , la 27 de ani toţi eram convinşi că ne putem lua de piept chiar si cu D-zeu ! E bine că te implici dar las-o mai moale cu obrăznicia şi dacă tot pretinzi educaţie şi civilizaţie dă dovadă că şi tu le ai , nu prea m-ai convins !

  Şi nu mai da atacuri „la pachet ” că nu mă tem de-un mucea tupeist ! Argumentul este închis că plictisim lumea !

 58. Award zice:

  @Dutu M.

  „Award, poate ar fi bine să ieşi din casă, să te plimbi printre oameni şi să laşi puţin sarcasmul ăsta cu iz de superioritate fără baze.”

  Nu ma declar superior , ma declar civilizat , educat si cu bun simt . A nu se confunda bun-simtul cu prostia . Daca ai facut aceasta confuzie ai facut o greseala colosala .

  „Nu sunt răutăcios, mi-am permis să-ţi dau un sfat.”

  Oricand pot primi un sfat ( inca nu am devenit atotstiuitor ) atata timp cat vine de la o persoana de buna credinta si cu BUN SIMT , chiar daca ( in acest caz ) vine de la o persoana cu aproape 10 ani mai tanara decat mine .

  „Habar n-am pe ce piedestal te-ai urcat şi de când anume, dar te rog să-mi spui şi mie reţeta prin care eviţi discuţiile despre comunitatea noastră.”

  Faptul ca NU SUNT IPOCRIT si iti raspund , iti spun EXACT ce gandesc si ti-o spun in fata , ti se pare ca stau pe un piedestal ? Cred ca trebuie sa te mai maturizezi …putin .
  Ti se pare ca le evit ? Dimpotriva pun intrebari si nu mi se raspunde , altii pretinzand ca sunt superiori neraspunzandu-mi . Inca ma intreb cum sa ma sinucid pt acest fapt … 😆

  Faptul ca inca nu ai dezvolatat subiectul de care eu te acuz : generalizarea acuzelor exact cum face media italiana , imi dovedeste ca tu ai o reteta de mare succes in a evita discutiile INCOMODE .
  ORICAND si in fata cu ORICINE sunt dispus la o discutie despre comunitatea romaneasca din Italia .

  P.S. Cu mentalitatea si atitudinea asta ai vrut sa faci politica ? 😆

 59. Esenta articolului este acea ca desi Dreapta este principala autoare a campaniei xenofobe, noi romanii mergem ca vitele unde ne poarta PIR !
  Nu este un semnal negativ, ba din contra, inseamna ca au nevoie de noi. Dar nu de seguacci lui Mastella!

 60. Andy, apropos de ideea ta, azi am auzit la radio ceva de „wave” (cred ca am auzit bine!?), pe care o sa-l lanseze Google peste vreo trei luni. Va fi ceva tip e-mail in tempo reale ( cam cum facem noi acum)

 61. Tavi zice:

  ” eu va sugerez sa incetati prin a va jigni sau a jigni pe altcineva…din experienta va spun ca nu va duce la nimic bun. ”
  Andi

  Corect , mulţumim pentru atenţionare , Andi , din ” viteză” am văzut-o abia acum ! Deci , băieţi , ne oprim aici ( ? ) , că tot ne-am spus părerile ca să ştim cum stăm ,… şi colaborăm , venim cu idei noi , orice care ne-ar putea ajuta … ? Să ştiţi că odată lămuriţi ne punem pe treabă şi … ne vom şi simpatiza ! Deal ?

 62. Andi Radiu zice:

  multumesc Tavi 🙂

 63. Tavi zice:

  @ Andi

  Nu tu trebuie să-mi mulţumeşti , Andi , eu , noi , trebuie să-ţi mulţimim pentru că ne suporţi şi ne laşi să ne îndepărtăm de la subiect profitând de „casa” ta , chiar dacă avem scuza că trăgându-ne de mânecă ne ajutăm reciproc!
  Prieteni , calităţile ni le cunoastem singuri , „pe dincolo” trebuie umblat la reglaje !

  Noi trebuie să-ţi multumim pentru ceea ce faci , pentru munca ta , pentru spaţiile pe care ni le pui la dispoziţie , blogul şi forumul ( pe care il studiez de ceva timp şi în care am văzut atmosfera plăcută pe care o caut de ceva timp şi cum adminul nostru s-a culcat pe lauri înainte de a ieşi firul ierbii cred că în curând mă voi alătura grupului vostru … şi nu vin singur , mai invit doi OAMENI.)

  De mult voiam să-ţi scriu un e-mail numai că adresa ta e aşa de vizibilă pe blog încât nu reuşeam s-o văd ! Te felicit în numele tuturor celor care apreciază munca ta şi sper să nu fie puţini şi să ştii că te-ai îngrijorat inutil pentru interviul de la Milano ! Mie mi-a plăcut! Aşa se comportă un om normal , Andi !

  Cuvintele mele nu sunt nici „periaj” nici laude pe mici moka , sunt sincere aplauze la scenă deschisă pe care le dau din inimă atât ţie cât şi noului tau prieten Giovanni , vă stă bine împreună ! Apropos , uitându-mă la poza aia am fost mulţumit , am văzut doi OAMENI !

 64. Andi Radiu zice:

  iti multumesc inca odata Tavi..as fi deosebit de bucuros ca forumul sa se activeze…anul trecut in vara a suferit o mare „trauma” si de atunci se misca mai greu…noroc de cateva persoane deosebite, care au considerat ac forumul nu trebuie sa moara si au contribuit la intretinerea lui…nu pot fi decat incantat de noi membrii…sper si in revenirea lui Mihai Dutu.
  …in privinta comentariilor de pe blog, nu am nimic de comentat…ci doar sa se respecte bunul simt…eu am convingerea ca schimbul de replici vulgar nu duce la nimic bun.
  ….asadar welcome!!!

 65. Tavi zice:

  Andi ,
  Vulgaritatea şi lipsa de respect nu numai că nu-şi au locul dar trebuie descurajate cu îndârjire ! Avem tendinţa să profităm prea mult de anonimat ! Asta spune mult despre caracterul unui om şi sper ca mulţi să înţeleagă sau măcar să mediteze !

  Se pierd din vedere lucruri care au valoare de când lumea şi fără de care se ajunge la primitivism , ce te faci cu unul care nu înţelege de cuvânt şi nu ştie de bun simţ , nu ii aplici „limbajul convingător” ? Dar asta nu cumva ne apropie de regnul la care ne uităm cu superioritate ?

  Îi rog pe toţi să înţeleagă că avem nevoie mai mult ca oricând unii de alţii , cei vârstnici cu înţelepciunea , cei tineri cu energia şi entuziasmul , dacă preferăm să fim „inteligenţi ” şi să credem că numai noi ştim în ce sens se învârte Pamântul şi că totul e pierdut , facem o greşeală fatală , ş-apoi… la câte s-au întâmplat pe planeta asta , dacă toţi ar fi preferat să fie „inteligenţi” în loc să facă ceva … incă am trage cu arcul !

  Lupta noastră e concentrată pe probleme de imagine ( personală ), ne înfoiem ca păunii să arătăm care e mai frumos şi deştept , care pricepe mai bine cum stă treaba – eu unul , pricep puţin din toată mizeria politică şi nu am multe informaţii , dar ştiu esenţialul şi anume că UNUL STĂ CU BOCANCUL PE GÂTUL MEU ŞI MĂ SUFOCĂ trăind ca un nabab pe spatele meu , e destul ? ) haideţi să lăsăm imaginea şi să ne unim în direcţia justă ! Haideţi să ne „scuturăm” şi să aruncăm paraziţii de pe noi !

 66. Dutu Mihai zice:

  Aşa, dragii mei prieteni, reveniţi la vechea meteahnă (na că generalizez ş-aici). Cu acelaşi tupeu şi lipsă de bun-simţ vă zic că atunci când mă voi maturiza voi discuta cu domniile voastre dar cu o singură condiţie: să rămâneţi aşa (de aici trageţi voi concluziile că pe mine logica voastră cu tinereţea şi lipsa de maturitate în comparaţie cu vechea generaţie m-au cam depăşit). Da, şefu, aşa cum sunt am vrut să fac politică. Nişte dinozauri bătrâni ca dumneata mi-au frânt aripile. Acum, serios, cu ce tupeu vă luati de comunişti şi de faptul că bătrânii politicieni nu lasă locul tinerilor când voi puneţi pumnul în gură unor imberbi dar entuziaşti conaţionali. Închei şi eu scurta polemică şi vă invit să analizăm subiectul propus de Andi. Încep cu o întrebare: dacă dreapta politică italiană e de porc şi nu trebuie să ne unim cu ei, cu cine aţi fi votat? Cu comuniştii? Cu Lega Nord? Vă rog, dacă se poate să argumentaţi. Consideraţi că un tânăr ca mine poate avea multe de învăţat din răspunsurile primite.

 67. Tavi zice:

  Mihai , tu citeşti înainte de a te arunca ?

 68. Tavi zice:

  Mihai , faptul că încă îţi dau atenţie e simplul fapt că am convingerea că numai amărăciunea unor insuccese te fac incisiv şi impertinent , dar cred că ai să-ţi revii !

  Cred , deocamdată , că îţi place numai să ai dreptate sau să ne arăţi muşchii şi cât cât eşti tu de hotărât … în obrăznicii ! Te înţeleg până la un punct şi îţi mai spun un secret , barbatul până pe la 30 de ani e cam prost şi asta din cauza sângelui care ii fierbe în vene si-i întunecă mintea ! Va veni o zi în care te vei jena de modul in care gândesti si acţionezi acum , crede-mă !

  ” entuziaşti conaţionali.” – unde e entuziasmul ? Nu ai arătat decât pesimism şi ăla studiat , i-ai dat aşa nişte valenţe de ai speriat lumea !

  „cu ce tupeu ” – atenţie că sari calul , indiferent la cine te referi , pe aici n-a avut nimeni os de ros şi nici nu ţi s-a pus pumnul un gură , ai fost invitat să fii mai respectuos , atât !

  Pe mine , unul , nu mă ameţi cu informaţii studiate din viaţa politică , ţi-am spus in mesajul de sus ce mă doare cel mai mult , că-i stânga , că-i dreapta , n-are importanţă !

  Chiar te rog eu să-mi spui părerea cu privire la acest argument : UNUL STĂ CU BOCANCUL PE GÂTUL MEU ŞI MĂ SUFOCĂ

 69. Dutu Mihai zice:

  Dragă Tavi, eu mi-am exprimat părerea despre subiectul dezbătut chiar la început (deci dacă iei la rând comentariile vei observa asta). Că nu vă place ceea ce gândesc e altă treabă. Eu sunt sătul de puerismul ăsta al multora prin care mi se zice să mai cresc pt a putea avea o părere. Uite că nu voi ţine cont de asta. Consider că este un punct de vedere neargumentat, iar asta cu sângele se înscrie în temerile mele exprimate în finalul postării de mai sus. Sper că ţi-ai revenit din citez „prostie” imediat după ce ai împlinit 30 de ani. Eu, în schimb, mă consider mai matur şi mai puţin prost decât alte generaţii, fie şi la 27 de ani. N-am şefule insuccese, tocmai ce ţi-am şi v-am spus că viaţa decurge exact aşa cum mi-am imaginat şi proiectele mele sunt în grafic, mai exact realizarea lor. Mă doare fix în pălărie de concluziile voastre. Mă consideraţi pe mine tupeist şi prost-educat dar am impresia că nu puteţi să-mi deveniţi un exemplu demn de urmat în acest sens. Nu cred că încerc să-mi impun punctul de vedere, dar aşa cum v-am mai zis, vin cu argumente. Singurele voastre contra-argumente în ceea ce priveşte dezbaterea noastră (deşi e mult spus) sunt că sunt mult prea tânăr pt a-mi putea exprima punctul de vedere. O fi ciudat pt un om în vârstă, dar îmi permit să nu iau în considere aceste sfaturi. Vă mulţumesc pt înţelegere şi pt atenţia acordată. Eu n-am reuşit să învăţ nimic din ce aţi încercat să-mi spuneţi (ştiu, sunt obraznic, dar nu aşa convingeţi un tânăr că se înşală) dar sper că nu v-am creat prea multe neplăceri şi nervi. Ar fi păcat. 🙂

 70. Eugen Vilcu zice:

  Mihai,uite, m-am gandit la o chestie simpla:presupunand ca un tip care are 18 ani si toate atributele necesare s-ar „baga” in politica -dreptul sau!-si ar zice o chestie,oarecare, insa putin necoapta…tu ti-ai „zice-n barba”:hooopa,pustiu` stai asa ca nu-i asa!Asta fiindca tu te-nvarti in treaba asta de mai mult timp si cunosti regulile jocului.Evident ca si Giovanni a facut-o de multe ori in ceea ce ma priveste…este mai „trecut” prin toata harababura asta…si cateodata chestia e chiar instructiva.Cat despre pumnu-n gura si aripioare,hai sa fim sinceri,daca vrei cu adevarat….

 71. Tavi zice:

  @ Dutu Mihai

  Băiatule , îmi retrag cuvintele cu privire la inteligenţa ta ! Văd că nu înţelegi foarte multe lucruri simple , tu o ţii ca prostu’ numai pe zona pe care te-ai antrenat !
  Am văzut ce urmăreşti , te crezi un şmecheraş care va face carieră ! Vei face fix .. !

  În ceea ce mă priveşte te voi ignora total , şi dacă pe undeva mă „atingi ” cu vreo măgărie , chiar şi de tip ” şefule ” ( aşa să le spui celor care trebuiau să se ocupe de educaţia ta ) te învăţ ce înseamnă respectul !

  E drept că lumea-i plină de puţoi tupeişti dar tu întreci măsura , te-am invitat prieteneşte la colaborare trecând peste impertinenţa ta , pe care am pus-o pe seama vâstei , am trecut şi eu prin aşa ceva , MULT MAI CUVIINCIOS , oricum , acum e lumea generaţiilor TUPEU , dar tu în loc să înţelegi că o discuţie contradictorie e şi constructivă până la un punct o ţii ca proasta pe a ta !

  IGNORE

 72. Award zice:

  @ Mihai D.

  Evident orice discutie cu tine este sortita esecului . O fi din cauza ca esti prea matur ?
  La fel ca si Tavi , imi retrag si eu indemnul de a te maturiza , ca sa te maturizezi , trebuie sa treci de anumite etape ale vietii , prima fiind cei 7 ani de acasa .
  Acum inteleg de ce te simti inferior in anumite discutii dar mai ales cand spui ca ( te citez ) : „noua , ne lipseste educatia , civilizatia ” .
  Si nu pot decat sa-ti dau dreptate .

  Pentru mine subiect absolut INCHIS.

 73. Dutu Mihai zice:

  @Award şi Tavi: sunteţi previzibili ca nişte filme proaste. Vă doresc un ceai călduţ de sunătoare. Tavi, dacă aş avea un bănuţ pt fiecare ameninţare primită de diverşi macho-mani ascunşi sub pseudonim, aş fi în top Forbes. Abia aştept să ne întâlnim şi să-mi spui ce ai de spus şi face-to-face. Vă mulţumesc pt ignorare.
  @Eugen Vilcu: Dle Vilcu, n-am nimic împotriva celor care au experienţă şi vor să dovedească asta. Motivaţia lor însă mă lasă rece. Apropo de experienţă: din ceea ce susţine dl-ul Giovanni, nu-mi rezultă a fi un om cu prea multe cunoştinţe. Dar poate că are carenţe la comunicare.
  Tuturor maturilor (Award şi Tavi în special): vă doresc şedere plăcută la cel mai liniştit azil de bătrâni. Promit să vin să jucăm o partidă de şah şi să avem discuţii cât mai constructive.

 74. Eugen Vilcu zice:

  @Dutu Mihai:adevarul este intotdeauna undeva la mijloc…iar „mijlocul” este determinat de un anumit sistem de referinta.Eu cred ca doar dialogand avem o oarecare sansa sa ne apropiem de el.De fapt,sunt pe site doar fiindca am libertatea de a spune o gogomanie si aceea de a mi se replica.
  Acum e furtuna…alegeri…tensiune,dar pot pune pariu ca nerenuntand la dialog,peste n-jdemii de localeadministrativeeuropeneparlamentare ne-am putea regasi poate un pic mai intelepti.Si am castiga cu totii!

 75. @ Mihai:
  Ma faci sa ma simt „prost”!
  Ai putea tu sa ne spui pe ce baze te declari atat de „pregatit”? De exemplu: studii, limbi cunoscute (unde), inventii, experiente profesionale, culturale, lecturi, masteruri, etc. Poate am gasit leader-ul pe care-l cautam (fara gluma). Pentru ca dupa cum te prezinti pana in prezent, fara sustinerea pe care ti-am solicitat-o, … sunt aprecieri fara acoperire, care pot ascunde si o forma mai mult sau mai putin grava de paranoia. Promit sa ma prezint si eu … dupa tine, nu ca sa-ti demonstrez ceva, sau ca sa devin eu leader, pentru ca nu am aceasta pretentie, ci ca sa te fac sa taci pe aceasta tema!
  Ca exista o diferenta de mod de comunicare intre noi, nu am dubii, ramane de vazut in ce sens. Cand am plecat din Romania, tu aveai 7 ani(?), iar eu eram un inginer de 36 de ani, cu o mare experienta profesionala, scarbit de faptul ca minerii faceau politica in Romania, pentru ca ei nu voiau sa-si vanda tara. Cum sistemul de invatamant in tara se duce pe apa Sambetei in ultimul timp, sunt curios de felul cum s-a produs ascensiunea ta.
  Multumesc anticipat!

 76. Dutu Mihai zice:

  Dragă Giovanni, eu nu încerc să-mi declar superioritatea în faţa nimănui. Studiile şi pregătirea mea nu fac obiectul discuţiei, dar aşa, din dorinţa de aţi satisface o curiozitate îţi spun că am terminat o facultate şi sunt anul 2 la cea de-a 2-a. Vorbesc fluent 3 limbi străine (unde? peste tot pe unde mă aflu) şi lista poate continua. Tonul tău şi autosuficienţa ta (deşi nici tu nu ai demonstrat pe undeva ce mari descoperiri ai făcut, invenţii, studii, etc) mă fac să-mi regândesc poziţia. Într-adevăr, aşa cum mi-au zis mai mulţi amici, n-are nici un rost să-mi bat capul şi să-mi răcesc gura cu aceste discuţii sterile, din moment ce unicul vostru contrargument este că sunt mai tânăr decât voi. Eu îţi doresc mult succes în viaţă şi îmi permit să te sfătuiesc să-ţi îndrepţi paşii către medicină sau psihologie din moment ce (la fel ca şi colegii tăi de generaţie) puteţi descoperi boli pe cale virtuală. Asta e cu adevărat o descoperire pt umanitate.
  Observ şi că ai catalogat sistemul de învăţământ românesc ca fiind unul falimentar în comparaţie cu cel prin care ai trecut. N-ar fi mai bine să dispărem toţi din noua generaţie? Nu de alta, dar văd că puneţi nişte condiţii uşor fantasmagorice pt a putea participa la un dialog şi la viaţa socială.

 77. Giancarlo Germani zice:

  Credo che a nessuno sia sfuggito sia che l’autore dell’articolo valuta positivamente il Pir e la sua attività sia che siamo riusciti ad attirare l’attenzione del PD.
  Sicuramente dialogheremo con tutti quelli che vorranno porre le basi per un serio progetto di integrazione della comunità che si basi sul maggior rispetto dei diritti che spesso i romeni hanno solo sulla carta.
  Questa pagina su l’Unità,come una recente intervista apparsa su Tg com hanno iniziato a far capire ai politiic italiani che i romeni potrebbero essere una interesante forta elettorale.Peccato che non l’hanno ancora capito i romeni…

 78. Eugen Vilcu zice:

  Mr Germani se baga-n seama pe-aici doar pentru a-si face reclama electorala sau ma-nsel eu cumva?!

 79. Nu cred ca PD sa fie interesat la o alianta cu ASSOFORUM !!! PD este interesat de ROMANI, nu de ceilalti! Apropos, cum a mers cu parcarea Duminica, pentru ca se pare ca erau numai … masini!

 80. Octavian Bucur ( tavi ) zice:

  Domnilor ,
  Vă plictisesc înca o dată cu numele complet plus paranteza ptr. că unii băieţi pr..ipiţi n-au observat că primele 4 mesaje pe care le-am postat au fost scrise sub acest nume şi se simt ameninţaţi ( chiar şi când nu este cazul ) de macho anonimi ! Urăsc anonimatul când se trece la lucruri serioase , am mai spus-o !

  @ Eugen

  Nu te înşeli Eugen , şi Mr. ( rămâne de demonstrat ) Germani se bagă ABSOLUT peste tot , bloguri , forumuri , etc. A făcut o pasiune pentru noi , românii , păcat că dezamăgeşte cu intervenţii total nepotrivite ( cu profesia şi poziţia d-lui ) pe anumite forumuri !

  În plus cred că-i obişnuit să piardă , altfel nu-mi explic o chestie simplă ! Când crezi că cineva nu-ţi dă credit , ţie sau partidului pe care îl reprezinţi , conduci , şi tu ştii bine că ai intenţii bune , prima reacţie care îţi vine , spontan aş zice , e să încerci să-i spui ceva pozitiv acelui om , să-l convingi de buna ta intenţie , poate nu e informat , poate te-a înţeles greşit , poate nu te vrea şi atunci il laşi în pace … în niciun caz nu faci comentarii gratuite , de mahala !

 81. Octavian Bucur ( tavi ) zice:

  … în plus mi se pare de prost gust să bombardezi cu italiana peste tot , Giancarlo ! Unde se scrie româneşte scrii româneşte dacă vrei să intervii , aşa cum noi am învăţat limba ta poţi s-o înveţi şi tu pe a noastră ! Ai toate condiţiile [ plus soţie româncă (şi cetăţenie RO )] şi nu eşti stresat de un român nervos care să stea cu biciul pe tine „veloce /sbrigatti /non rendi / non capisci” !

  Comoditatea ta e lipsă de respect !

 82. ellena zice:

  Andy :..as fi deosebit de bucuros ca forumul sa se activeze…anul trecut in vara a suferit o mare “trauma” si de atunci se misca mai greu…noroc de cateva persoane deosebite, care au considerat ac forumul nu trebuie sa moara si au contribuit la intretinerea lui…

  imi pare rau sa o spun dar forumul moare in fiecare zi cate putin SI pentru ca multe dintre discutii le-ai mutat pe blog (politica se poate face si pe forum )….ca sa nu mai spun de multi inscrisi care nici nu exista pe forum dar aici da ….desigur ca nu este nimic rau in asta ….nu ma pasioneaza politica ,nu comentez ….dar nu stiu cum am putea pastra o casa frumoasa si curata daca uitam sa ii mai deschidem usa ….scuza-ma Andy ,poate sunt eu azi prea….sper ca nu ai luat-o ca pe o rautate….din contra , e un apel ….pentru ca imi pasa (na ,ca am inceput sa citez pe unii dintre candidatii nostri …ha,ha…)

 83. Octavian Bucur ( tavi ) zice:

  @ Ellena

  ” imi pare rau sa o spun dar forumul moare in fiecare zi cate putin SI pentru ca multe dintre discutii le-ai mutat pe blog ”

  Corect

  „…dar nu stiu cum am putea pastra o casa frumoasa si curata daca uitam sa ii mai deschidem usa ….”

  Ellena , o să deschidem ( şi noi ) uşa aia atât de des încât nu ştiu dacă o să reziste , reziste , reziste !

 84. ellena zice:

  Salve Tavi ! nu vreau ca apelul meu sa fie interpretat….nu am nimic cu nimeni…nici macar cu politicul….dar forumul este un loc unde se intilnesc persoane si cu alte afinitati….depinde de noi,de fiecare in parte ,sa il mentinem viu….candva era ceva frumos ….apoi,si-a bagat necuratu coada …adica politica …si au inceput polemicile….gen „cine nu e cu noi e impotriva noastra „….si asa s-a ajuns unde suntem …se vede ca mai presus de cotidian,de viata noastra cu bune si rele ( pe care,de ce nu ? le putem impartasi prietenilor … chiar si pe forum )….ziceam….se vede ca politica asta ,bat-o s-o bata ,ne ia aerul…pacat….mai sunt atat de multe lucruri frumoase….

 85. Tavi zice:

  @ Elena

  Nu poate fi interpretat în niciun fel apelul tău , e un apel de bun simţ al unei persoane căreia ii pasă şi ia atitudine , nimic mai mult ! Mie îmi place că te implici şi ne tragi de mânecă !

  Nu politica ne ia aerul ( o ştii şi tu dar era un mod general de a spune ) ci scârbele care nu mai au limită şi care nu înţeleg că e de ajuns să trăiască bine pe spatele nostru şi că dacă nu dau poporului „pâine şi circ” nu vor fi toleraţi la infinit iar DE NEVOIE vom lăsa aroganţa şi alte porcării care ne otrăvesc sufletul şi NE VOM UNI ! Nevoia ne va uni ptc. e din ce în ce mai greu şi va fi şi mai greu !

  În plus , dacă azi te supui şi dansezi pe vals , mâine va trebui să „prestezi” pe ritm de rock’n’roll !

  P.S. Îmi place că ai venit la „crâşmă” să le spui bărbaţilor că ar fi cazul să-şi facă timp şi pentru doamne !
  Problema e că aici ne luăm doza de mârlănie de care avem nevoie ca să putem fi domni în rest ! Am mai spus-o , bunele şi relele zac în noi toţi , ceea ce ne face diferiţi , iar pe unii mai buni , e tocmai puterea fiecaruia de a controla partea negativă !

  Încă o cinzeacă , Elena , şi venim , ok ?

 86. ellena zice:

  Nu politica ne ia aerul ( o ştii şi tu dar era un mod general de a spune ) ci scârbele care nu mai au limită şi care nu înţeleg că e de ajuns să trăiască bine pe spatele nostru şi că dacă nu dau poporului “pâine şi circ” nu vor fi toleraţi la infinit iar DE NEVOIE vom lăsa aroganţa şi alte porcării care ne otrăvesc sufletul şi NE VOM UNI ! Nevoia ne va uni ptc. e din ce în ce mai greu şi va fi şi mai greu !

  În plus , dacă azi te supui şi dansezi pe vals , mâine va trebui să “prestezi” pe ritm de rock’n’roll !

  e un adevar pe care eu am evitat de multe ori sa il discut ….in politica e ca in jocul de GO : dai intr-unul ,dai in zece ! bleah….

 87. Tavi zice:

  @ Elena

  Nu cunosc jocul dar mi-e cunoscută denumirea ! Eu vă propun alt joc cu acelaşi nume : Go ! Go ! Go ! Românilor , Go !

  Şi ne facem că-i mulţumim şi pe ăia cu rock-ul !

 88. G.D. zice:

  Elena, ai atins un subiect interesant dar ocolit de toti: indiferent de ceea ce facem ( sau ce devenim) nu trebuie sa uitam ce suntem ca oameni,ca persoane…lucru de fapt evitat sau uitat de majoritatea tocmai pentru faptul ca e greu sa te expui „cu sufletul pe tava” sau nu da bine la imaginea ta.

 89. G.D. zice:

  x Octavian Bucur (Tavi)
  M-ai facut sa rad comparand crasma baietilor si „uitatul” doamnelor….pana si faptul
  ca mai ramaneti la o cinzeaca…
  De aici se vede ca femeile-desi mai vorbarete la prima vedere- prefera sa fie mai practice in actiune.

 90. Tavi zice:

  @ G.D.

  Îmi permit să fac o mică rectificare la mesajul tău ,” nu trebuie să uităm ce suntem ca oameni” să devină – Nu trebuie să uităm SĂ FIM OAMENI – iar cine nu se exteriorizează , nu socializează sau se teme prea mult ptr. imaginea lui să rămână cu aceea …

  ” femeile – desi mai vorbarete la prima vedere ( de asta se cheamă limba MATERNĂ , G.D. ) – prefera sa fie mai practice in actiune.”

  Păi nu trebuie să ne completăm reciproc ? Ce ne-am face unii fără alţii !

 91. BlueWater zice:

  @Eugen Vilcu: Mr. Germani nu numai ca e un obisnuit de-al locului, dar cum subiectul discutiei priveste formatiunea din care face parte, gasesc legitim interventia dansului.

  @tavi: ai inteles ceea ce spune articolul din subiect?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s