Şi cu asta basta

ganditorul 1Mai postez câteva linkuri despre evenimentele “extraterestre” care s-au desfăşurat în weekendul trecut prin care, cred, majoritatea veţi înţelege bătaia de joc de care au avut parte unii, de momentele de glorie ale altora şi de măgăria generală în care înoată o parte din asociaţionismul românesc din Italia…pentru mine, deşi am pretenţia că-s destul de bine informat, s-au întâmplat lucruri care m-au lăsat perplex…chestia aia cu “călcatul pe cadavre” am înţeles-o pe deplin…uitaţi-vă foarte atent la fotografii, la persoanele prezente, la declaraţiile ulterioare şi reacţiile care au fost…veţi înţelege multe…aş putea să mai comentez şi să aduc în discuţie o grămadă de lucruri dar spre uşurarea unora, am hotărât s-o las baltă…mulţumesc pe acestă cale tuturor celor care mi-au trimis pe mail descrieri şi foto despre ziua de duminică…situaţia este atât de jenantă încât am hotărât că e inutil să continui…fiecare să doarmă cum şi-a aşternut!…

Consider deplasarea mea la Milano, ca o acţiune deosebit de inspirată…am câştigat enorm…pe cuvânt de onoare!

despre ziua de 23 mai

despre ziua de 24 mai

despre duminica petrecută de Principale Radu şi Principesa Margareta la Torino şi Vercelli

Forumul românilor din Italia, dat peste cap de Principele Radu

…şi pentru ca ridicolul să fie complet, postez comunicatul F.A.R.I. „de după”…nici aici nu voi mai comenta deşi ar fi multe de zis.

Federatia Asociatiilor Românilor din Italia
COMUNICAT
27 .05 .2009
Federaţia Asociaţiilor Românilor din Italia mulţumește membrilor comunităţii românești din Italia și oaspeţilor din Italia și România pentru prezenţa la Forumul comunităţii românești din Italia, ediţia 2009, cât și pentru disponibilitatea și înţelegerea de are au dat dovadă.

Dorim să precizăm faptul că, chiar dacă F.A.R.I. a fost singura organizaţie a românilor din Italia ce a fost implicată în organizarea Forumului,că au existat numeroase alte organizaţii și Instituţii publice din România are au făcut tot posibilul să împiedice realizarea acestui eveniment.

Federaţia Asociaţiilor Românilor din Italia,prin coordonatorul naţional,își asumă în totalitate rezultatele Forumului comunităţii românești din acest an. Federaţia Asociaţiilor Românilor din Italia nu a dorit altceva decât să dea posibilitatea comunităţii românilor din Italia de a dialoga.Din nefericire,s-a demonstrat încă o dată lipsa totală de interes a Autorităţiilor Statului din România pentru o unitate reală a mediului asociativ de origine română din Italia.Dezbinarea comunităţii rămânând, încontinuare,scopul de bază al acestora.

Federaţia Asociaţiilor Românilor din Italia nu va înceta să slujească interesul mediului asociativ de origine română din Italia,cât și interesele comunităţii pe care aceștia o reprezintă. Dezinteresul Autorităţiilor Statului din România,ameninţările primite de ătre numeroși reprezentanţicai mediului asociativ,cererile repetate de a nu da curs invitaţiei de participare la lucrările Forumului și mai ales prezenţa scăzută,nu pot fi imputate organizatorilor. În schimb,organizarea nefericită,lipsa fondurilor și lipsa experienţei în realizarea unui astfel de eveniment pot fi imputabile,în parte,Federaţiei.

Pentru prima dată o organizaţie non-guvernamentală a românilor din Italia a încercat să facă ceva, să treacă de la vorbe la FAPTE fără ajutorul financiar al Autorităţiilor și fără implicarea partidelor politice din România.Și pentru această realizare avem un sentiment de mândrie! Resursele financiare necesare realizării evenimentului au fost asigurate exclusiv de către organizatori.Nimeni altcineva nu a contribuit la organizarea acestui Forum.

F.A.R.I.va face publice cheltuielile ce au fost necesare realizării evenimentului.


comunicatul original FARI comunicat de presa 27 05 2009

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Dezamăgiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Şi cu asta basta

 1. Giancarlo Germani zice:

  INSOMMA SE VA’ BENE SONO BRAVI LORO,SE VA’ MALE COME E’ ANDATA MALISSIMO, E’ COLPA DEGLI ALTRI,IN PRIMO LUOGO DELLO STATO ROMENO,BEI NAZIONALISTI QUESTI DI FARI, FARI RIDERE O FARI PIANGERE.SONO INDECISO….ANDY VEDIAMO SE RIESCI A SUPEARE LA TUA SINDROME DI STOCCOLMA DA CERTI EPRSONAGGI,SECONDO ME CE LA PUOI FARE E SE CI RIESCI GUADAGNI MOLTO..DIFENDERE L’INDIFENDIBILE TI RENDERE MOLTO SIMILE AL BUON DED FACCIA DI C… DAI CHE CE LA PUOI FARE.

 2. E adevarat, D-l G.Germani a mai cucerit o parcare si are motive sa loveasca!
  Presedintele Romaniei, in vizita in Grecia, a indemnat comunitatea romaneasca si aromana (stiti cine sunt astia d-le Germani?), SA FACA LOBBY ROMANESC, adica sa se uneasca (am mai auzut eu o lozinca din asta la un partid romanesc-???-) si sa-si cultive interesele . Norocul nostru ca il avem pe d-l Germani care ne mai da din cand in cand cate o parcare, numai ca la noi se zice „sunt cel mai tare din parcare” fara sa insemne o prezentare magulitoare.

 3. Giancarlo Germani zice:

  Giovanni sono cose vecchie,aggiornaTi perchè stai percorrendo strade già percorse da altri senza alcun risultato,spero che anche Tu non Ti arrenda davanti alla prima candidatura prima di aver unito tutti i romeni dell’orbe terracqueo e magari anche quelli lunari.Buon lavoro…

 4. Ana zice:

  Domnilor, mie imi vine in minte replica unui personaj al lui nenea Iancu:
  „Tradare sa fie, dar s-o stim si noi!” Cred ca se potriveste perfect cu ceea ce s-a intamplat la Milano. Astea-s vremuri chiar pentru spiritul caragialian… prea multa gravitate si incrancenare! Cine are puterea sa se detaseze, sa o faca!

  Dar dincolo de toate, ca martor discret la Milano, fara nici un interes si fara a reprezenta nici o asociatie, pot spune doar atat: ca incapacitatea romanilor de a comunica unii cu altii este endemica! Am mers acolo din pura curiozitate, chiar intamplator, iar perspectiva mea asupra a tot ce s-a intamplat este una pur obiectiva.

  E interesant ca in ultimele poze postate de Andi apar niste personaje organizatoare cu care am schimbat cateva cuvinte, dar care nu au comunicat nimic despre „miscarile” lor. Daca stiau deja ca ziua de duminica urma sa fie una goala de public si „personalitati”, atunci puteau sa le spuna asta si celor care au ramas in Milano, pe la hoteluri, platindu-si fiecare patul din portofelul propriu. S-a dormit o noapte in Milano doar ca a doua zi dimineata sa li se spuna ca totul se anuleaza. Chiar daca in aceasta situatie au fost doar cateva persoane, cred ca tinea de regula bunului simt sa se transmita mesajul anularii zilei de duminica, bineinteles cu scuzele de rigoare.

  Nu mai intru in detalii, nu are rost, a fost un fiasco total. Au fost oameni care au venit de la Roma si au fost lasati „cu ochii in soare”! Iar cu o seara inainte, „in bezna”, cu cina organizata in bisericute, care pe unde… Si mai vorbim ca romanii sunt ospitalieri!

  Una a fost programul comunicat pe internet si alta in realitate. REGRET ca nu am primit mailurile de boicotare!

  Inca un detaliu: e acceptabil ca cei care vor sa tina discursuri in public sa faca greseli de exprimare in italiana , ca doar nu e limba lor materna (desi chiar cu cativa italieni in sala, trebuia folosita italiana!), dar sa nu fii capabil sa exprimi o fraza corecta in limba-mama, chiar cea mai simpla din punct de vedere sintactic, e inadmisibil!! Invit aceste persoane sa se inscrie la cursul de Limba, Cultura si Civilizatie Romanesca care se tine in scolile unde sunt copii romani!!

  Zi buna tuturor!

 5. Andi Radiu zice:

  draga Ana, ai descris PERFECT situatia…

 6. @ G.Germani:
  Si capisce subito che lei non ha avuto ancora a che fare con romeni non in vendita!
  Come ho già detto, se caso mai sarò membro (semplice) di un partito, quello sarà IL partito dei romeni d’Italia, con una Piattaforma politica sovrapponibile con le mie convinzioni esposte nel mio Blog.
  Io non sono e no sarò MAI in vendita, ed il fatto che lei stia snobbando qualsiasi tentativo di unità nella Comunità, mi da la certezza che questa unità non avverrà mai. Poi se si mette anche il sig. Galliani, è facile manipolare il resto dei romeni (?) che vi seguono.
  Confido di trovare prima o poi i veri romeni dell’Italia che non si fanno manipolare !

  Preferisco avere a che fare con i romeni della Luna, piuttosto che con quelli dei parcheggi !

 7. BlueWater zice:

  Giovanni

  Nessuno snobba l’unità della Comunità. Questa è pura paranoia.
  Per questo che ti ho invitato dei materializzare la tua idea, per capire alcuni meccanismi che adesso ti sfuggono.

 8. Cata superioritate la voi la PIR!!!

  Si cata pregatire medicala; cum stiti voi sa diagnosticati paranoia si alte boli pe care mi le atribuiti! As putea sa stiu si eu ce pregatire aveti daca sunteti amabili?
  V-ati bucurat ca a murit capra vecinului, de parca nu ati fi contribuit din plin la aceasta „abufata”. Nu eu sunt paranoic, ci voi sunteti ipocriti, cand faceti apel la o unitate pe care nu o doriti.
  Snobarea romanilor si a tot ce provine de „acolo”, nu cred ca o sa va asigure sprijinul nostru, pentru ca in noi mai curge sange de roman.
  Ce stie Germani&co de Eminescu si de dorinta lui de a chema teritoriul tarii noastre DACIA?
  Ce stie d-lui despre romanii din Moldova, Ucraina, Serbia, Grecia, etc. ? Etc.
  Dar eu nu sunt preocupat de dansul, ci de romanii care il urmeaza.
  Explicatia acestui nonsens este clara pentru mine; si nu sunt singurul!

 9. givan zice:

  http://www.trilulilu.ro/juliahelen/cdecf591547d55

  ,,, fara rautate ,,, doar o constatare ,,, nu numai pentru tine ,,,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s