Circul românesc…

base-si-blonda1Deşi mi-am propus încă de la început să mă refer doar la chestiunile legate de românii din Italia, mai „sar calul” şi aduc în dicuţie şi evenimentele din România. Astăzi, un fapt care după părerea mea e revoltător. Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, s-a lansat sâmbătă într-o serie de dezvăluiri care mai de care mai spectaculoase. Făcând „naveta” între două posturi de televiziune, Realitatea TV şi Antena 3, Vanghelie a aruncat bomba: trei jurnalişti vor fi arestaţi, în zilele următoare, după scandalurile din ultimul timp legate de activitatea DGIPI şi de arestarea lui Becali. S-au deschis tot felul de ipoteze, de discuţii legate de acest subiect. Ce mă nelinişteşte e că a nu ştiu câta oară se dovedeşte că presa din România nu este liberă. Ca exemplu, Andrei Bădin este bombardat zilnic de mesaje de ameninţare, s-a încercat violarea blogului său iar mulţi dintre cei de la Antena (un exemplu) trebuie să suporte stressul creat de pulifricii şi ciumpalacii fără merite dar care au o singură calitate: sunt intraţi în graţiile preşedintelui…e patetic şi revoltător. Pentru a fi un ziarist consacrat trebuie să-ţi dedici timp, suflet şi inteligenţă, iar când eşti lovit de „nomenclatură” şi dejecţii, tot meritul dispare.

Şi ca să mă refer la românii din Italia, cam acelaşi lucru (păstrând proporţiile) se întâmplă şi aici. Au apărut tot felul de indivizi care îşi permit, într-o manieră care-ţi crează senzaţie de vomă,  să critice doar din perspectiva ocupării unor funcţii necreate. Am întâlnit mizerii de oameni care fără să le placă munca în fabrică (eu lucrez într-o fabrică !!!), pe şantier sau ceva cinstit, se apucă să pupe în dos sindicalişti sau politici şi să se înscrie în tot atâtea formaţiuni pentru a nu face nimic. Am cunoscut un individ, un cretin incurabil, care pot paria că are probleme (şi e o părere aproape unanimă) psihice grave, care s-a înscris în câteva partide poate–poate va obţine ceva. În prezent găseşte proşti (din fericire puţini) care îi ascultă aberaţiile şi emite tot felul de teorii. Şi sunt destul de mulţi ca el în Italia…rezultatul?…crearea unei atmosfere destinate prostiei, obscurantismului şi analfabetismului, care nu poate aduce nimic folositor. Deşi există filiale ale partidelor politice din România, până în prezent, după câteva luni, nu s-a auzit vocea niciuneia…doar aberaţiile cu Elena Băsescu şi cu partidul celor care votează „femeia frumosă în loc de zece bărbaţi cu diplomă”. Mi-e silă de asemenea oameni…şi ca mine, foarte mulţi alţii, care îmi trimit pe mail mesajele lor…concluzia e una: comunitatea se degradează doar pentru faptul că oamenii de calitate nu au curajul să intre şi să dea o mâne de ajutor asociaţionismului…în zilele următoare voi aduce în discuţie o propunere a lui Eugen Terteleac, preşedintele A.R.I. (asociaţia românilor din Italia), propunere pe care trebuiau de mult să o facă parlamentarii diasporei.
Aşadar, printre românii din Italia sunt tot felul de prostănaci jegoşi care îşi permit să critice ziariştii valoroşi, să-l pupe în cur pe Băsescu, poate, poate vor găsi ceva de muncă, să ignore adevăratul sens al asociaţionismului şi să-şi etaleze analfabetismul…ţinând cont că au şi admiratori, nu pot decât să mă declar dezgustat de către o parte a românilor din Italia…există partea aia buna însă, care e majoritară, şi care în final va salva faţa adevărat românească!!!…sunt sigur!!!

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Dezamăgiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Circul românesc…

  1. Andi Radiu zice:

    @ ionionelionescu: mosule, atata timp cat nu ai „coglioni” si nu-ti declari identitatea, nu-ti voi publica dejectiile…nu te mai ambala sa ma jignesti…

  2. Andi Radiu zice:

    se pare ca experimentul functioneaza perfect…pana in prezent am primit doua mailuri in care sunt „revendicate” titlurile de cretin incurabil sau bolnav psihic la care facusem trimitere in postare…bineinteles ca alaturi de injuraturi si jigniri…ce mizerie!!!.

  3. costel zice:

    Domn ‘ Băsescu să fii tare/Cum a fost Ştefan cel Mare! 🙂 După mine ultimul dintre conducătorii răspopiţi care a dat tonul traseismului politic…cei care-l urmează… acelaşi traseism ;o dată-n stânga linişor/o dată-n dreapta binişor /tu urci mereu şi eu cobor /având grijă de bobor.Totul ca să trăiţi bine! 🙂 măi împuţiţilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s