Sunteţi născuţi după ´66?…sunteţi nişte criminali feroce!!!

Se pare că nu au fost deajuns două campanii mediatice absolut defavorabile românilor din Italia. Mai nou, psihologii şi-au dat mâna la crearea unor teorii care susţin că românii sunt violenţi din naştere. Iar decretul “decreţeilor” din 1966, emis de Ceauşescu a devenint subiect de discuţie în cadrul seminariilor “Unicef”. Toate acestea completeză imaginea absolut defavorabilă a românilor din Italia faţă de care niciun politician din România nu ia vreo măsură. A început Lucetta Scarraffia cu teoriile despre pâinea românească şi credinţa noastră, acum a apărut o altă „deşteaptă”.

poza2_20332Astfel, Gazeta Romanească ne anunţă că sâmbăta trecută, la sediul “Unicef” din Roma a avut loc un seminar pe tema cauzelor infracţionalităţii românilor în Italia (vă daţi seama că se organizeaă seminarii despre cât de criminali suntem?), organizat de asociaţia internaţională “Cultura Viva”, a cărei preşedinte este psihologul Margherita Carotenuto. Titlul întâlnirii: “Născuţi la comandă – Maternitate forţată şi psihopatologia socială, analiza integrală a “cazului românesc”. Mesajul seminarului: românii născuţi în perioada decretului care interzicea avorturile sunt toţi violenţi prin natură!

Margherita Carotenuto a prezentat un studiu făcut de ea, variantă publicată în zeci de mii de exemplare şi distribuită ca supliment al grupului „Il Sole 24 ore”, în care susţine că pentru a vedea originile devierii unei persoane violente, este necesară o analiză în profunzime asupra identităţii şi istoriei persoanei în ţara de unde provine. Încă de la începutul studiului, psihologul italian face o delimitare clară a naţionalităţii infractorilor din Italia.

„Prea frecvent şi uşor, episoadele de delicvenţă ordinară, cum ar fi furturi, tâlhării, jafuri şi violuri, comise şi de imigranţi din alte ţări, însă în cazul românilor se încheie cu o violenţă disporporţionată faţă de scopul actului delincvenţial şi aproape independent de acesta. Şi nu numai atât, dar şi în situaţii aparent normale ucid cu o facilitate şi o precizie impresionante. Emblematic este cazul fetei românce (Doina Matei – n.r.) care, într-o explozie de furie, a ucis o fată italiancă cu o lovitură de umbrelă în ochi. Unii au observat deja această absenţă a valorii atribuite vieţii umane, chiar şi a lor, nu doar a celei a victimei care, pentru câteva lire sau obiecte de valoare comercială nerelevantă, riscă să-şi lase pielea. Există ceva, în românii deviaţi (rumeni devianti), aproape întotdeauna imigranţi clandestini, dar nu exclusiv, care se percepe ca pe o furie inumană, ba chiar ca pe înstrăinare faţă de umanitatea normală.

decreteii1Deasemenea face trimitere la decretul 770 din 1966 emis de către guvernul ceauşist, prin care se stabilea o nouă ordine demografică, ajungând la concluzia că cei născuţi în perioada 1966 – 1989 sunt violenţi din naştere şi subliniind faptul că românii au întrecut orice limită fiind inuman de feroce. Psihologul italian găseşte şi o altă explicaţie pentru caracterul foarte violent al românilor, punându-l pe seama româncelor care nu-şi doreau copii, dar erau obligate să ducă sarcina până la sfărşit. Vorbeşte despre ura femeilor care n-au putut avorta, în capitolul „ură canalizată”: „Acea ură, acea furie, unde ajunge? În copil întâi, în societate apoi.”

Gazeta Românească prezintă şi declaraţia lui Gabriel Rusu, prezent la lucrările seminarului. Acesta se declară stupefiat şi uimit de concluziile prezentate de către psihologul italian:

„Eu am rămas cu gura căscată…în pauză, am încercat să contrazic această teorie, vorbind cu una din relatoare. «Cum puteţi prezenta numai o faţă a medaliei? De la o dramă ajungeţi la concluzia că toţi suntem violenţi». I-am spus că şi eu fac parte din această generaţie născută după 1966 şi că au fost foarte mulţi copii nedoriţi, dar şi foarte mulţi doriţi. Nu se poate generaliza la toţi copiii născuţi în această perioadă. Le-am cerut să dea spaţiu şi persoanelor născute în acele condiţii. N-au vrut să vorbească în pauză. Am rămas uimit, am crezut că îmi dă cuvântul. S-a ridicat o româncă din spatele meu, a spus şi ea că vrea să intervină. Moderatoarea a spus sec: «Nu sunt prevăzute intervenţii», s-a ridicat şi a plecat. Fără să se uite la nimeni, cu privirea în jos. Toată lumea a rămas dezamăgită că nu au fost mărturii ale românilor.”

Să mai întreb cine ia măsuri?…şi aici mă refer la partidele româneşti din România, la diplomaţi sau Guvern?…n-are rost…la partide nu ne putem aştepta că unele au grija vizitei de la Udine a delfinei…că de grija asta moare românul din Italia!

Citiţi aici suplimentul din „Sole 24ore” unde sunt expuse faimoasele teorii

Cititi si comentariile de pe EVENIMENTUL ZILEI

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Doamne ferește și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Sunteţi născuţi după ´66?…sunteţi nişte criminali feroce!!!

 1. Nadia Bobar zice:

  Andy, eu sunt nascuta in ’78, atunci reprezint si eu un risc:P?? Ce nebunie!!!

 2. givan zice:

  ,,, eu sunt nascut cu mult inainte de ’66 dar as deveni violent si i-as lua un pic gatul si la psihopata asta ,,,si asa devi asasin in serie ,,, sau macar un pantof nu s-a gasit sa ii dea cineva in cap ???,,,

 3. Andi Radiu zice:

  …lasa ca s-a gasit un ciumpalac sa-mi transmita pe mail ca am gresit: in loc de Udine, am scris Udinese…vezi tu, Givan?…pentru unii, din toata postarea, doar asta le-a ramas in cap…nu ca sunt declarati criminali doar pentru ca s-au nascut in Romania…si mai sunt si „politicieni” mari la Roma…si ma mai intreaba si daca am inventat eu cuvantul „delfina”…vai de capul lui!

 4. Andi Radiu zice:

  hai sa-i explic ciumpalacului ce-am vrut sa spun cu cuvantul ala:
  DELFÍN2, delfini, s.m. 1. Titlu feudal purtat de unii conţi din Franţa. 2. Titlu purtat de fiul cel mai mare al regilor Franţei, moştenitorul prezumtiv al tronului
  …daca adaptezi la context, vei gasi si raspunsul.

 5. costel zice:

  Eu sunt din 64 deci nonviolent 🙂 nevastă-mea este după 66 şi este violentă …din violenţele pe care le-am îndurat cu tărie au ieşit doi băieţi violenţi care la rândul lor îmi violează portofelul de mărunţiş zi de zi 🙂 .Asemeni nevestemii sunt zeci de mii de românce ,dacă nu chiar sute de mii care zilnic cu vrednicie îşi aduc un important aport în o lume zdruncinată de criză şi nevoi …Asemeni fetelor violente sunt câteva sute de mii de băieţi violenţi care la rândul lor au un important rol în economia italiană ,totalul violenţilor de origine română ar fi la cca 1.000.000 din care la jumătate beneficiază de tratamentele muncii la negru din partea societăţii economice nonviolente ….În cifre nuştiu care ar fi socoteala ,dar ştiu sigur că acest milion beneficiază şi de căldura presei italiene nonviolente .Ultimul act o familie de violenţi români au împuşcaţi sub ochii fiului de 4 ani …erau născuţi după 66 ca atare violenţi ,despre care media italiană n-a deschis pliscul. Pot să le zic pe româneşte ceva acestor pulifrici?

 6. givan zice:

  ,,, contextul este ca o analfabeta este bagata in fata de trupa de furaciosi de la bucuresti ,,, niste slugoi fara coloana altfel nu ar fi avut tupeu idioata de Margherita Carotenuto , o psihopata care a recitat o lectie pregatita in alta parte , de altcineva ,,,

 7. ionionelionescu zice:

  …e substantiv masculin. Deci delfina nu se exista, ca sa citez un pretin…

 8. irina zice:

  eu am ramas cu gura cascata mai mult decat Gabriel Rusu. Frate, de unde le scot…
  Sper ca acel seminar sa nu se mai repete, iar informatiile difuzate de ei sa nu aiba impact social.

 9. Andi Radiu zice:

  @ionescu: stimate domn, ti-am precizat ca DACA ADAPTEZI CUVANTUL LA CONTEX…dar daca nu reusesti sa intelegi ceea ce scriu, iti pot recomanda cateva siteuri sau bloguri gastronomice…chiar si pe cele sportive

 10. sus...tinatoru zice:

  Deci,atita timp cit „exponentii”acel ui milion de „violenti” Ro din It,vor continua sa comenteze doar pe bloguri,forumuri,editoriale,…etc,ne putem astepta ca aberatiile sa continue.
  Pina cind nu se vor arata la fata ,uniti,sub balcoanele onor parlamentarilor,mass-mediei,etc,atacurile asupra noastra vor continua….
  Eu as fi protestat public,intrerupind acea mizerie de „dezbatere”.
  Pacat ca am aflat ….dupa!
  Daca in sala ar fi fost Români cu „palle”,asa ar fi procedat!
  Pe holuri si in spatele usilor apartamentelor,protestam cu totii!
  Ca doar gura nu ne doare!

 11. Andi Radiu zice:

  pai inscrie-te de-acum la seminarii „Unicef” !!! 🙂 ))))

 12. ramona zice:

  este revoltator.ar trebui facut ceva la nivel national
  o petitie la guvernul Romaniei
  sa intervina ei ca ne distrug.Eu nu stiu cum au curaj sa vorbeasca , ca eu de cind sunt atitecrime, pedofili, inceste ca la italieni nu am mai vazut si mai vb
  sa ia ..

 13. Silviu (da, ala...) zice:

  Daca tot te mandresti ca „scri” romaneste si tii teorii „ciumpalacilor” („vai de capul lor”) despre semnificatiile cuvintelor pe care le folosesti in textele tale, hai sa-ti povestesc vreo doua…, absolut utile meseriei de ziarist, chiar daca nelegate de subiectul postului tau:

  1. „feroce” – forma pt plural este „feroci”, adica se spune „criminali feroci” – http://dexonline.ro/search.php?cuv=feroci

  2. „cei drept” – se scrie „ce-i drept” – http://www.dex-online-ro.ro/cautari/drept.htm (daca nu-l gasesti in postul de mai sus, il vei gasi in ultimele tale articole din ziare)

  3. stiu ca e greu sa tii minte, asa ca uite, la link-ul urmator ai un file .doc cu regulile folosirii „i”-urilor in cazul pluralului substantivelor in limba romana: http://www.didactic.ro/files/1/f2_1_.doc

  4. cuvantul „contex” nu exista, indiferent daca blogul se vrea gastronomic, sau de stiri sportive …probabil ca voiai sa spui „context” – http://dexonline.rosearch.php?cuv=context

  In concluzie, cand iti pui pe blog sigla „noi scrim româneşte” 😉 trebuie sa ai minima garantie ca esti in stare sa-ti tii promisiunea.

  Foarte probabil ca randurile astea vor fi sterse din comentarii, pentru ca stiu ca esti si las. Caz in care voi proceda astfel incat sa poata fi vizionat in alta parte. …dar daca-mi demonstrezi ca ai „palle” mai mari decat ale unui soarece, ofer de baut cu prima ocazie, ca doar suntem prieteni, nu? 😉

  Un (alt) ciumpalac (sau „pulifrici”, decide tu).

  p.s. – …bineinteles, am pus comentariul asta numai pentru ca sunt suparat pe tine, greselile de mai sus tu nu le-ai facut niciodata 🙂

 14. Andi Radiu zice:

  multumesc Silviu pentru indicatii…omul cat traieste invata…

  1.feroce nu are plural, este adjectiv invariabil

  2.pentru articolele din ziare nu fac eu corectura…e o persoana care e platita special pentru a face acest lucru

  3. context a fost scris fara „t” din repezeala, mai ales ca era la comentarii

  4. chiar si tu ai scris gresit in mail „scrim” in loc de „scriem”…e evident ca din repezeala, asa cum mi s-a intamplat si mie…iar bannerul se referă la diacritice …ca si un analfabet vorbeste „limba romana”…”nu exista limba romana cu greseli”

  …sincer Silviu nu stiam ca esti tu ionionelionescu …si parca imi scrisesei ca te retragi definitiv

  in urma cu o luna ai venit pentru tot weekendul impreuna cu sotia, in casa mea, unde ai fost primit omeneste …atunci nu eram las?…sau am devenit intre timp?…e doar o curiozitate!

 15. givan zice:

  ,,, o sa iti spun si eu o poveste despre bastardul lu’ tanti ELVIRA !!! ,,, dar pana atunci cauta filmul MUNCHEN ,,, este interesant ,,,,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s