Regele a murit, trăiască regele!

mexican“Pleacă consulul…dispar legăturile…sau ne punem bine cu cel care va veni”. Cam aşa văd eu declaraţiile, care au apărut în Adevărul, ale unor asociaţii CULTURALE româneşti, în legătură cu chemarea şi rechemarea consulului Dinu la Bucureşti. Eu nu reuşesc să înţeleg cum din multitudinea de probleme foarte grave pe care asociaţiile româneşti ar trebui să le semnaleze presei, tocmai acele pupincuriste care pot atrage atenţia, fără a beneficia vreun român aflat la ananghie, intră pe ordinea de zi? Ce treabă are o asociaţie într-un caz de natură diplomatică, în care poate fi implicat şi DNAul, în care treburile sunt aproape sigur decise de mult? Bun, cei care s-au arătat dezamăgiţi şi revoltaţi o fac pentru ca în eventualitatea reîntoarcerii consulului să arate că au fost, vezi Doamne, îngrijoraţi şi că n-au putut ei să doarmă bine în pat de soarta diplomatului şi de presa asta împuţită…dar mai sunt şi cei care cu acelaşi prilej şi-au arătat satisfacţia pentru o eventuală schimbare a lui Dinu, ca şi cum asta ar rezolva ceva…asta e o parte mare a asociaţionismului românesc din Italia…nu mă poate contrazice nimeni că nu am dreptate. Vreau totuşi să fac o paranteză şi să specific că A.R.I. Milano, una dintre asociaţiile semnatare, face parte din categoria asociaţiilor care au promovat cultura românească şi artiştii români…din punctul ăsta de vedere nu i se poate reproşa nimic.

Tot aici, adaug că P.I.R.ul dovedeşte că e la curent cu ce se-ntâmplă în comunitatea românească din Italia…transmite comunicate de presă în care îşi arată dezaprobarea faţă de reacţiile unor politicieni italieni sau aduce în prim plan chestiuni legate de românii din Italia…chiar şi azi a emis un comunicat de presă, referitor la incidentul de la Villafranca în care doi români, soţ şi soţie, au fost împuşcaţi în faţa copilului, presa italiană sugerând, din nou fără probe, că vina de fapt e a românilor…

Nu închid postarea până nu aduc în prim plan incidentul petrecut între ziaristul Andrei Bădin şi preşedintele Băsescu.  Marţi, la sosirea în Palatul Parlamentului, Băsescu a avut un schimb de replici cu cei aflaţi într-un studio mobil al Antenei 3, unde erau invitaţi liderii PNL Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu, adresându-i-se jurnalistului Andrei Bădin cu formula „Băi, caraghiosule!”…pe mine nu mă mai miră nimic...citiţi şi îngroziţi-vă!!!

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Dezamăgiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Regele a murit, trăiască regele!

 1. sus...tinatorul zice:

  Nu comentez pozitiile pro sau contra consulului sau a consulatului,ce s-ar putea desprinde la prima vedere,din reactiile aparute.
  Trebuie insa sa recunoastem si sa cerem sa fie respectata prezumtia de nevinovatie,pina la pronuntarea sentintei!
  Acest lucru nu se intimpla si riscam sa cadem in cea mai imputita demagogie.
  Dpmdv,Diaconescu si-a reconfirmat pozitia echilibrata si obiectivitatea si in aceasta situatie;

  http://www.ziua.ro/news.php?id=24570&data=2009-03-31

  Condamnam mass media si politica It pt nerespectarea unor principii elementare,dar ce ne facem cu ai nostri ca brazii….cu mucii pe piept!?

  „Ce tie nu-ti plăcea…la altu nu-i făcea”,cum ar zice mamaie!

 2. costel zice:

  La urmei -urmei sunt treburi de stat la care tu cetăţean nu ai nici o treabă,dacă Consulatul funcţionează şi lumea este mulţumită ,treaba este ok.Problema este că diplomaţia românească este supusă politicii şi jocurilor serviciilor secrete,interesele poporenilor trec pe locul 2 ,deci? Recapitulăm …nu mai bine repetăm faptul ,că diplomaţia românească nu a găsit încă modul de a se face utili propriilor cetăţeni prin servici de calitate indiferent de cine a fost consulul general.Sărăcia serviciilor,tratamentul de „dezertori” căpşunari sau semaforişti ,aplicat plebei este unicul virus moştenit din consul în consul.Eu zic să-i schimbăm pe toţi şi să alegem consuli generali dintre noi :-))))))))))) proba de concurs pentru băieţi şotronul iar pentru fete probă de croitorie la confecţionarea chiloţilor de păpuşi.Aşa vom avea în fiecare bulevard un sediu consular ,lumea va fi mulţumită ,mai mult decât atât ne vor telefona ei să ne propună servicii,soluţii 🙂

 3. irina zice:

  Cred ca daca fiecare ar face treaba lui pe patratelul sau, Pamantul s-ar invarti mai usor si fara greata:
  – asociatiile sa se ocupe de a inscrie si mari numarul membrilor proprii (caci si asa multe sunt grupuri de carcotasi doar)
  – ziaristii sa scrie stiri verificate din 3 surse si de interes general pentru populatie, fara sa speculeze (dar ziarizdomania e la apogeu, mai ales pe cei care scriu despre diaspora)

  Din pacate fotografia aleasa de Andi (felicitarile mele) face prea bine de context la tot ce sa intampla in mediul asociationistic romanesc din ITalia, corelat cu mancatoria din consulate si neprofesionalismul ziaristilor.
  🙂 Noua ne ramane sa constatam, sa ironizam si sa ne confirmam greturile comune. 🙂

  Noroc ca vin alegerile………..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s