De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!

elena-basescuDeşi îmi propusesem să nu mă refer la Dumitru Ilinca în topicurile mele, nu mă pot abţine să nu fac un comentariu. Dintr-un articol publicat pe Evz.ro, semnat de către Ana Zidărescu, reiese faptul că noi, românii din străinătate, după spusele lui Dumitru Ilinca, o vom susţine pe fiica preşedintelui, Elena Băsescu, la alegerile europarlamentare. Şi chiar dacă ar fi adevărat, ce motiv ar avea românul din Italia să o susţină pe fata aia? Ştie măcar ce se-ntâmplă în Italia, că de aflat că se interesează de noi n-am auzit vreodată? E clar că e un clasic pupincurism de tipul celui menţionat în topicul precedent ( adică circ “uărevăr ui ar”). Dezinformare totală şi nesimţită…de data asta, Ilinca, ce combătea dreptul PIRului de a se da reprezentant al românilor din Italia,  îşi permite chiar el să o facă. Şi vorbeşte nu doar în numele românilor din Italia ci şi a tuturor filialelor PD-L din străinătate…au fost alegeri în cadrul PD-L pentru funcţia de şef al diasporei şi noi nu ştim probabil…două dintre declaraţiile lui m-au dat pe spate (şi nu numai pe mine):

1. „Elena Băsescu are susţinerea deplină a romanilor din diaspora, mai ales ţinând cont de experienţa pe care a dobândit-o în ultima perioadă, în care a fost stagiar la Parlamentul European” (a dreak experienţă, că nici măcar nu a trecut prin Italia).

2. Dacă anumite persoane nu sunt de acord cu nepotismul, noi subscriem. ( Daneee, trebuie să fii nebun să declari că majoritatea suntem deacord cu nepotismul…politic eşti sau ce naiba?)

…incredibil dar adevărat…pe lângă faptul că îşi permite să vorbească în numele tuturor, ne mai pune şi pe lista “nepotiştilor”. În plus unii PDLişti s-au pus pe listele  europarlamentare din Italia…deci nu vor putea vota pentru domnişoara Băsescu…dar na , dacă Ilinca spuneee… Noul forum, cu acea a doua listă de rahat, se bârfeşte că ar fi al PDListilor, aceste declaraţii sunt făcute de un PDList…parlamentarii PDLişti chiar nu văd ce se-ntâmplă în Italia?…deşi senatorul Badea, într-un mail trimis către adminul de la romania-italia.org se dezice şi descurajează iniţiativa listelor „lu’ peşte prăjit” spunând că ambele distrug asociaţionismul românesc în Italia. (felicitări Badea…chiar ar fi fost culmea să le încurajeze!)

…băi fraţilor , chiar nu vedeţi cât de penibilă a ajuns comunitatea asta românească din Italia?

P.S. de fapt , editorul de la EVZ, în titlu, îşi punea întrebarea, pe bună dreptate de altfel: „Elena Băsescu are „susţinerea deplină a românilor din diaspora”? (adică băăăă, ăsta chiar spune pe bune chestiile astea?)

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Doamne ferește. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!

 1. costel zice:

  Ilinca-Ilinca …un timp credeam că ar fi avut ceva de spus.Din păcate traseismul şi falsitatea sunt caracteristicile multor reprezentanţi. Uneori o porţie de râs nu strică.Frate Andi lumea s-a stricat de tot omule …nu spera -sperând degeaba că sperând se strică treaba.

 2. Andi Radiu zice:

  Uneori o porţie de râs nu strică

  asta ca sa sa privim partea pozitiva a prostiei! .)

 3. ….interesant comentariul Andi …

  ATACAM MEZINA SA LOVIM IN PRESEDINTELE BASESCU…

  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/843805/Elena-Basescu-are-quotsustinerea-deplina-a-romanilor-din-diasporaquot/

  …acesta-i articolul, iar aici este declaratia completa a subsemnatului:

  Pozitia PD-L Diaspora vis-à-vis de candidatura Elenei Basescu la europarlamentare

  Liderul PD-L Padova, Dumitru Ilinca – unul dintre candidatii la alegerile europarlamentare, îşi exprima susţinerea pentru candidatura mezinei preşedintelui, Elena Băsescu, la Parlamentul European. Organizatiile PD-L din diaspora vad în atacul pe tema acestei candidaturi o campanie negativă la adresa fiicei şefului statului si implicit a presedintelui Basescu. Din cauza zarvei facuta de catelusii unor moguli, ne vedem obligaţi să precizam ca Elena Băsescu are susţinerea deplină a romanilor din diaspora, mai ales ţinând cont de experienţa pe care a dobândit-o în ultima perioadă, în care a fost stagiar la Parlamentul European.
  ”Daca anumite persoane nu sunt de acord cu nepotismul, noi subscriem, insa, suntem in total dezacord cu discriminarea. Pentru ca in cazul Elenei nu se respecta egalitatea sanselor si nu vad de ce fiica presedintelui nu poate ocupa un post pe lista PD-L la europarlamentare. ”, spune Dumitru Ilinca, referindu-se la afirmaţiile Alinei Mungiu Pippidi. ”Cunoaştem bine activitatea politică pe care Elena Băsescu o desfăşoară în cadrul PD-L şi acest fapt ne îndreptăţeşte pe deplin să adoptăm această poziţie. De altfel, în PD-L, întotdeauna, persoanele au fost evaluate pe baza activităţii pe care au depus-o, şi nu în funcţie de campaniile de presă”, este argumentul liderului PD-L Padova. ”Solicitam celor din cadrul comisiei de evaluare sa nu se lase influentati de falsele argumente si sa nu comita o discrimnare in acest caz ! Tot respectul pentru preşedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi, insa daca-i ceva de semnalat cu ocazia acestor alegeri, este faptul ca trebuie sa fie modificata legea: sa se dea posibilitatea alegatorilor sa-si exprime preferinta pe lista. Ori daca legea nu prevede asta nu-i nici vina unui anumit candidat si nici a presedintelui Romaniei. Cat despre „testul maturităţii” in ceea ce priveste PD-L, este trecut in cazul in care aceasta candidatura este acceptata – oferind in acest fel egalitatea de sanse si necomitand o discriminare” .

  Dumitru Ilinca
  Presedinte PD-L Padova / Italia

 4. Dupa inima sa ne dea Dumnezeu la fiecare….

 5. Andi Radiu zice:

  Dane, citeste frate comentariile din subsolul articolului de pe EVZ (sunt deja mai mult de 50) si vei vedea ca toti spun acelasi lucru, adica nu vorbi in numele tuturor romanilor din Diaspora, mai ales ca e un subiect delicat.

 6. irina zice:

  🙂 andi,, partea care mi-a placut cel mai mult este

  „Liderul PD-L Padova, Dumitru Ilinca – unul dintre candidatii la alegerile europarlamentare…”

 7. madre tereza zice:

  Andy, trebuie sa recunoastem ca si presa are o parte de vina aici ,speculand fiecare cuvant…hai sa nu il scoatem acum pe Dumitru Ilinca tap ispasitor….sunt declaratiile sale dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l omoram…eu zic sa ne uitam si in gradina noastra unde cu siguranta vom descoperi destula lipsa de coerenta …de coloana vertebrala ,nu mai vorbesc….am zis eu odata ,parca am fi neam de cocosati.
  Ideea de a-l improsca cu noroi pe Ilinca (de altfel o persoana cu mult bun simt ,ceea ce multora lipseste……..deci,ideea nu mi se pare tocmai onorabila….fiecare dintre noi putem avea si momente de slabiciune,de deruta,asa ca ceea ce au comentat cei peste 50 de cititori este STRICT OPINIA LOR ! mie nu mi se pare relevant….

  irina

  🙂 andi,, partea care mi-a placut cel mai mult este

  “Liderul PD-L Padova, Dumitru Ilinca – unul dintre candidatii la alegerile europarlamentare

  DE CE NU ? Ilinca nu se bate cu caramida in piept cand face ceva pentru comunitate….

 8. madre tereza zice:

  iote ce zice articolul :
  . În plus
  , punctul său de vedere pare să fie unul general împărtăşit de toţi pedeliştii din străinătate, întrucât este exprimat în numele „organizaţiilor PD-L din diaspora”

  deci ,PARE dar nu e sigur……

 9. Andi Radiu zice:

  x Madre Teresa
  asa ca ceea ce au comentat cei peste 50 de cititori este STRICT OPINIA LOR !

  da, asa e…iar aici pe blogul meu este STRICT OPINIA MEA…asta inseamna ca l-am omorat?

 10. Vasile zice:

  @Madre Teresa:da ce-a facut Ilinca pentru comunitate?Ai un exemplu?Ca din cate stiu a participat la alegeri si a fost in o mie de partide. Altceva?

 11. madre tereza zice:

  ce-ati sarit fratilor asa de cur in sus ? daca nu impartasiti aceleasi idei ,asta nu inseamna ca trebuie sa aruncati cu pietre…..

  @Vasile :
  Ca din cate stiu a participat la alegeri si a fost in o mie de partide.

  si care este problema ? in jurul nostru roiesc tot felul de lingai care pupa maini pe care pana mai ieri le scuipau … si nimeni nu-i mai incrimineaza …
  las-o moarta frate Vasile ,n-am de ce sa-ti dau socoteala ,e doar OPINIA MEA ! si sper ca inca mi-o mai pot exprima…

 12. madre tereza zice:

  si ca o completare Andy :

  APROAPE toti cititorii care au comentat erau deranjati de propunerea „candidatei ” si nu de declaratia lui Dumitru Ilinca…asta unu la mana….apoi,in articol scrie clar ca Ilinca a impartasit optiunea PD-L din diaspora italiana si nu a TUTUROR romanilor din diaspora …..

 13. Andi Radiu zice:

  Precizam ca Elena Băsescu are susţinerea deplină a romanilor din diaspora…e inutil sa mai comentam!

 14. irina zice:

  @madre tereza
  Scuza-ma, dar nu ai nume si prenume? A-ti alege un nickname atat de „special” este aproape o profanare a numelui unei persoane importante pentru umanitate.

 15. Madre Tereza zice:

  @ Irina : sigur ca am nume si prenume dar aici nu scriu in calitate oficiala ,asa ca nu vad care-i problema…nici vorba de profanare (daca atat a inteles tartacuta ta ) ….pentru mine Madre Tereza este UN MODEL DE VIATA !!! si pe bunica mea o chema tot Tereza ,asta inseamna profanare ? si eu cunosc un Niculescu important pentru umanitate ,de ce-i profanezi numele ??!!!!

 16. sebastian(al 51-lea) zice:

  chiar asa,ce motive as avea eu,roman de rand din roma,s-o sustin pe ea de care n-am auzit „prin jur”…nici unul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s