Adevăraţii profesionişti…

Cei care au citit Gazeta Românească din 6 martie au putut constata profesionalismul celor care conduc acest ziar (aş avea curaj să afirm că e cel mai complet şi mai bine făcut ziar românesc din diasporă ). Astfel a fost concepută o primă pagină care a adunat doar infracţiuni ale italienilor faţă de românii din Peninsulă, ca o replică a difuzării excesive şi exagerate din presa italiană a unor infracţiuni cu paşaport românesc. A fost ca o palmă peste “obrazul gros” al unei părţi din presa italiană care trecând peste normele deontologice ale ziaristului profesionist şi-a permis, forţaţă sau nu, din prostie sau cu viclenie, plătiţă sau manipulaţă, să facă “varză” comunitatea românească cinstită din Italia. Felicitările trebuiesc îndreptate doar înspre directorul publicaţiei româneşti, Sorin Cehan, pe care nu-mi permit să-l mai laud ţinând cont că s-ar putea interpreta, datorită relaţiei de colaborare pe care o am cu el şi cu Gazeta Românească. Am ataşat în josul paginii prima pagină din Gazeta Românească şi interviul pe care l-a acordat Sorin Cehan, publicaţiei “Corriere della Sera”. De remarcat precizările pe care le face ziaristul român, atât în editorial (ataşat mai jos) cât şi în interviu.

Prima pagină

O dată, o singură dată încercăm să facem o primă pagină în stilul de-acum consacrat al presei italiene.Italianul pedofil care violează un copil român, italianul beat şi drogat la volan care ucide un român şi fuge de la locul accidentului,italianca hoaţă capturată de doi români de bine. Toate fapte reale,dar extrase cu penseta din realitate.Imaginea italienilor în oglinda răsturnată în care ne reflectă ei zilnic: cronica neagră a italienilor care ucid, violează şi fură. Faptul divers, se învaţă la Jurnalism, este închis în el însuşi, se întâmplă ceva şi gata.Nu mai continuă nimic. De aceea paginile de cronică neagră sunt deobicei la coada publicaţiilor, pentru că semnificaţia lor este zero.Dacă un violator român agresează o italiancă, nu înseamnă că „românii le violează pe italience”, aşa cum nici italianul pedofil care abuzează de un copil român nu reprezintă „italienii care violează copiii români”.

Spre sfârşitul interviului din „Corriere della Sera”, Sorin Cehan distruge mitul pedepselor aspre din România şi rigoarea legii româneşti faţă de violatori.

Nu este adevărat că la noi persoanele ajung în inchisoare şi rămân pentru mult timp. Cel mai recent un infractor condamnat pentru 15 ani de inchisoare a fost eliberat. În România corupţia este foarte mare.

Asta ca replică la „tabloul” căruia îi fac publicitate chiar românii din Italia când afirmă cu mândrie prostească faptul că în România se face justiţie şi că noi suntem intransigenţi cu infracţiunea. Comentarii ar fi multe…ceea ce vreau să afirm cu convingere este că adevăraţii profesionişti din jurnalism nu au dispărut.

gazeta-6-martie1

intervista_s_cehan_corriere0001

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Calitate și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Adevăraţii profesionişti…

 1. Caro Andy,noi del Pir abbiamo fatto il possibile per promuovere sia la splendida idea della Gazeta che il nuovo centro commerciale La strada perchè pensiamo che sia ora di fare sistema,una buona idea od una iniziativa valida per la comunità deve essere spinta,appogiata e promossa da tutti coloro che hanno a cuore veramente l’interesse generale della comunità.
  Crediamo sia importante iniziare a promuovere tutte le inziative valide e dirette a realizzare questo intreresse comune iniziando a comportarsi come una vera comunità metetndo da parte individualismi e polemiche inutili e sterili.

 2. Andi Radiu zice:

  Spero Giancarlo che una volta per sempre sparirano i conflitti gratuiti che essistono nella nostra comunita!

 3. Purtroppo proprio oggi noi siamo costretti a prendere una decisione ingrata ma necessaria,è anche vero che non si possono più tollerare certi atteggiamenti e che si può essere collaborativi con chi vuole collaborare,non con chi cerca sempre di remare solo per se.

 4. Caro Andy,questa settimana registriamo:
  tentativo di spttuanare il sottoscritto in ambasciata in mia assenza,grazie alla signora già interprete del video dell’Anagnina su di me;
  attacco su Libertatea al Pir;
  e mail inviata a mezzo mondo su una candidata Pir a Marcellina (l’autore di questa e mail a Te inviata come primo mittente non dice però che sarà candidata una persona di Sua fiducia romena nella lista del centro sinistra a Marcellina e che quindi con quella e mail cerca di colpire sotto la cintura (ma facendo un clamoroso autogol) quelli che ritiene i propri avversari politici.
  Ebbene il Pir dà un lato non ha reagito a questi attacchi concentrici perchè avevamo qualcosa di meglio da fare,dall’altra è l’unica struttura che sarebbe preposta a fare attività politica,quindi i candidati Pir sono candidati di un Partito,di un progetto,gli altri ci dovranno far capire di chi e che cosa sono figli…
  Da quell’email qualcosa si capisce…
  Tu speravi che gli attacchi fossero finiti,sei stato un cattivo profeta…

 5. G.D zice:

  La Gazetta rumena sbate mostro italiano su prima pagina….

  pe blogul Anticomunitarista de Daniele Sensi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s