Exită o stare generală de intoleranţă?

cersetoriDupă cum ne informează Jurnalul Naţional şi Adevarul, la apelul făcut de către Forza Nuova de a demonstra în 100 de oraşe ale Italiei, nu au răspuns decât câteva zeci de italieni la Roma şi doar cinci la Torino, ultimii limitându-se la a împărţi doar manifeste. Ambele publicaţii descriu slaba participare şi ridicolul celor care au demonstrat. Asta întăreşte teoria pe care o expuneam în postarea anterioară că se exagerează şi se crează o stare de isterie în mintea unora pentru o aşazisă stare GENERALĂ de inacceptare şi intoleranţă din partea italienilor…sunt convins că fiecare dintre noi intră în contact cu prieteni, colegi de serviciu sau vecini italieni care nu reacţionează agresiv sau sunt conştienţi de manipularea presei sau la exagerarile care se produc la adresa românilor. După cum au impresia unii, chiar ziarişti sau oameni politici, ar fi trebuit ca manifestaţiile FN să aibă un ecou şi un succes nemaipomenit…nu i-a băgat nimeni în seamă chiar dacă s-a straanunţat intenţia lor pe toate canalele media din Italia şi chiar din România…mai mult, iata câteva declaraţii ale românilor prezenţi la Roma, declaraţii făcute pe Evenimetul Zilei, ediţia electronică: „Am fost aseară la miting la forza nuova şi ăia au probleme cu ţigani nu cu românii cine nu crede îi dau ce am filmat.” sau ” Până şi liderul grupării de dreapta a declarat că doreşte expulzarea ŢIGANILOR şi a PERSOANELOR care comit infracţiuni pe teritoriul Italiei. Nu a fost vorba nici un moment despre ROMÂNI în general.”
Varianta pe care o găsesc în momentul de faţă cea mai potrivită e de a răspunde cât mai mulţi apelului PIR către manifestaţia propusă pentru 29 martie la Roma…o manifestaţie paşnică , la care trebuie să participe oameni politici, reprezentanţi ai asociaţiilor, ziarişti şi români din toată Italia. Ecoul pe care l-a avut conferinţa de presă organizată sâmbătă de PIR a fost pozitiv şi foarte bine primit de toată lumea…vă închipuiţi o manifestaţie cu participare numeroasă şi cu prezenţe importante , ce efect ar produce.
Sper să nu devenim şi noi la fel de isterici, să dramatizăm la maxim această situaţie, ci să alegem luciditatea în detrimentul răzbunării sau a unor răspunsuri cu aceeaţi monedă…actele de violenţă ale italienilor sau marşurile de ieri au fost făcute de către extremişti, nelipsiţi în orice societate.

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Îndoieli. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s