La trebonal monşer…

caragiale1E un comunicat de presă, public, deci nu risc să fiu ameninţat cu „trimisul” în judecată, după cum am avut „plăcerea” să constat în ultimele mailuri expediate de către distinsul avocat Fabio Galiani în puţina corespondenţă pe care am avut-o cu domnia sa….aşadar îl fac public la rândul meu:

„Comunicat de presă din partea fondatorului şi promotorului FARI:
„Avocatul Fabio Maria Galiani, fondator şi promotor al F.A.R.I., Federaţia Asociaţiilor pentru Românii din Italia, asociaţie nerecunoscută şi constituită în data de 28 iunie conform art. 36 al codului civil italian, anunţă o grevă a foamei fără termen, după o prealabilă verificare a compatibilităţii cu propriile sale condiţii de sănătate, până când D-na Ramona Bădescu nu va renunţa la funcţia de Purtătoare de cuvânt a FARI, ce i-a fost atribuită arbitrar, prin încălcarea deliberărilor Adunărilor din 28 septembrie 2008 şi din 9 noiembrie 2008 ale deja înfiinţatei F.A.R.I.
Avocatul Fabio Maria Galiani denunţă incorecta şi inacceptabila inițiativă clandestină a unui grup de persoane care caută, zadarnic şi împotriva legii, să obţină controlul asupra F.A.R.I., umilind voinţa a zeci de asociaţii care au ales în mod democratic, în sânul unei adunări publice, organele sociale ale F.A.R.I., pe care acum, în mod unilateral, D-l Dragoş Eugen Dumitru le declară chipurile decăzute, fără a avea nici un drept în acest sens, aşadar printr-o declaraţie ineficace şi lipsită de efecte, deoarece funcţiile F.A.R.I. sunt cele alese în adunările din 28 septembrie 2008 şi 9 noiembrie 2008.
Anunţăm acţiuni legale, penale şi civile, împotriva responsabililor unei agresiuni nelegitime manifestate faţă de un organism transparent şi democratic, a cărui constituire era notorie celor care în momentul de faţă sunt investiţi cu roluri nule din punct de vedere juridic.”

Av. Fabio Maria Galiani”

…din comunicatul ăsta, aşa la repezeală, se delimitează două aspecte:

1. că un român se pare că nu este în stare să demareze acţiuni în forţă şi cu repercursiuni necunoscute, doar pentru a apăra o idee sau un principiu…tot un italian vrea să repare o nedreptate (sau cum vreţi să spuneţi în cazul FARI) …celălalt caz îl oferă Giancarlo Germani prin denunţul făcut senatorului Stiffoni…noi românii ne arătăm indignaţi şi de fiecare dată spunem că respectivul doreşte prin acţiunea începută, doar să-şi face imagine…sau dăm comunicate ca cel din postarea precedentă lăsând să se înţeleagă…nimic.

2. pe de altă parte eu o văd ca un fel de „ţara arde şi baba se piaptănă”…sunt atât de multe lucruri de apărat acum şi motive pentru a face greva foamei încât acest protest mie personal mi se pare super ridicol şi mă pune chiar pe gânduri… comunitatea românească are nevoie de greva foamei făcuta de către reprezentanţii ei dar pentru apărarea imaginii, a unor drepturi sau a protesta pentru acele legi aberante sau declaraţii idioate din ultima perioadă…

…ce să mai comentezi…

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Doamne ferește. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s