Benito Popescu, ce frumos sună!

mussolini1Un partid din Italia oferă 1.500 de euro părintilor care îsi vor boteza copiii după dictatorul Benito Mussolini sau după sotia acestuia, Rachele, informează Reuters. Reprezentantii partidului MSI-Fiamma Tricolore, au declarat că au luat această măsură pentru a perpetua numele de Benito si Rachele, care sunt pe cale de disparitie si pentru a aduce un omagiu miscării fasciste. Desi sunt un partid mic si nesemnificativ, investesc bani in numele celui adorat si divinizat. E evident o măsură aberantă si de prost gust, care sunt sigur ca nu se va finaliza nici măcar într-un caz… e totodată o simplă metodă de a se mai face auziti si a alimenta acel procent de 5-6% de fanatici care trebuie sa se impartă intre partidele extremiste de dreapta. Stau si mă întreb, oare dacă li s-ar propune unor români din Italia să-si boteze copilul cu acele nume ar face-o? Cu sigurantă că da…după ce am mai citit si pe blogul lui Marius si după tot ce vedem în jurul nostru legat de numele pe care îl primesc copiii românilor, nu trebuie să ne îndoim…chiar si preotii români, pe forumuri încep să-si dea nume italienesti…pax vobiscum!!!

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Doamne ferește și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Benito Popescu, ce frumos sună!

 1. Cornel Toma zice:

  Bun. Dacă îţi place joaca hai să facem topul numelor de premiat. Nu pe criterii fasciste că nu mai e la modă (oricât pare) ci pe criteriul pericolului de extinţie.

  Propun la sexul femeiesc:
  – Eufrosina, Clementina, Zoe şi Chiriţa
  sexul bărbătesc:
  Ghiţă, Culiţă, Toader şi Tărâţă

  Hai să vedem cât strângem să-i premiem pe curajoşi. Excludem din start petenţii care în prealabil au botezat odrasle cu numele: Mercedesa, Paulişta, Bobi ori Versatu sau care sunt predispuşi să o facă.

 2. Cornel Toma zice:

  Scuză-mă de spam, dar bagă te rog şi opţiunea „să repetam alegerile că suntem prea proşti şi indiferenţi să ne alegem liderii”, la sondajul tău. Aşa bag şi eu un vot la locul lui. Mulţumesc.

 3. Andi Radiu zice:

  mai adaug si eu: Lolita, Belinda, Baltazar si Pompiliu

  …am adaugat la sondaj si varianta sugerata, in forma originala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s