Telenovela…caliente 1

Am fost la Madrid, am văzut că de fapt nu a fost nimic, dar absolut nimic legat de ideea de unire a românilor de afară…ci pur și simplu o nerușinată campanie de îndreptare a atenției către un anumit partid, către anumiți prezenți și viitori leaderi. Nu asta ar fi problema cea mare…pentru că respectivii leaderi și respectivul partid vor să câștige două locuri în Parlamentul României, au investit o grămadă de bani, la greu și cu …tupeu. Cu alte cuvinte, ”cine poate oase roade…”

De ce readuc în discuție forumul de la Madrid…pentru că pe mine mă distrează să citesc ( în Gazeta Românească din 24 oct) despre un așa-zis succes nebun al asociaționismului românesc din Italia. Chiar îmi vine să râd în hohote. Mă gândesc doar la prima zi de forum, în care s-a anunțat că fiecare țară trebuie să-și aleagă un reprezentant care să vorbească în fața lui tătuca Băsescu și s-a instaurat panica. Au început comentariile, invidia, răutățile și orgoliile de doi lei…românii din Italia s-au reunit în holul hotelului și au încercat să facă o listă cu problemele comunității și să decidă asupra persoanei care va vorbi. S-au scos laptopurile la ”interval”, s-au făcut liste cu prioritotăți (am râs pe burtă la câteva…) și în final…nu s-a decis nimic.

Tot în același articol din Gazetă s-a dus zvonul că a doua zi au existat un protest (Băsescu ar fi plecat fără să asculte ”Italia”) și o ”rebeliune” împotriva unor decizii FADERE ( un prieten din Spania mi-a spus că Italia n-a contat, nu contează și nici nu va conta vreodată în fața acestei formațiuni)…toate sunt abureli și vrăjeli. Dacă mai spunem că așa zisul succes e folosit ca fundație pentru nou creata (falimentară încă din start) formațiune FARI (a nu se citi FARIDERE)…e și mai penibil.

această postare e doar episodul 1…dintr-o frumoasă telenovelă care are personaje principale badante, colf, zidari, cântăreți, infirmiere, ziariști, avocați și muuuuulți intelectuali.

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Telenovele și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s