Asociaționismul…sau fata morgana

Asociaționism…un cuvânt care te duce imediat cu gândul la niște formațiuni care adună o mulțime de persoane, care au, evident, aceleași interese, proiecte sau deziderate. În multe cazuri definiția e valabilă…însă dacă trecem în Italia, ”scociorând” printre asociații descoperi că e vorba de fapt despre un număr restrâns de persoane care nu mai vor să fie apelate cu domnul\a ”X” ci ARO, FARE, LRA, FILE, etc…descoperi că de fapt acele asociații, mult mediatizate și umflate de presă sunt de fapt maxim două persoane…când mai intervine si politica, treaba devine de-a dreptul jenantă…și devine un fel de fata morgana…prostituată…mai nou (de vreun an e și intelectuală).

Reclame

Despre Camelia Radiu

una romena in Italia
Acest articol a fost publicat în Certitudini și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Asociaționismul…sau fata morgana

  1. costel zice:

    Păi te aşteptam nene în lumea paranoicilor…:-) uite cum stau lucrurile cineva a scris pe un alt blog că sunt 86 de asociaţii care nu fac politică şi nici usturoi nu mănâncă şi că două dintre aceste asociaţii sunt denunţate pentru măgării/mânării pe şpatele sudat al rumânilor ….că de aia e rumâni nene.Bun venit neică în lumea bloggerilor Să-ţi dau un sfat :comentariile care nu-ţi convin nu le aproba bagă-i în pxxa măsii că e şmecheri ăştia.Acum chestie serioasă lumea s-a cam săturat şi lichelele vor închide prăvălia cu 1001 de articole,punem pariu?

  2. Andi Radiu zice:

    comentariul tau l-am aprobat…ca-mi place!

  3. Dutu Mihai zice:

    (…)Păi au o viaţă dublă. Ziua sunt oameni simpli (ziarişti, profesori, magnaţi, etc) iar seara încep lupta cu răul. Observ o nouă tendinţă în rândul unor români (de altfel simpatici) din Italia. Ca şi eroii de mai sus şi ei tind să aibe “2 vieţi”.(…)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s